Usain Bolt på plass i Drammen

Verdens raskeste mann har ankommet Drammen! Ja, du leste riktig. Usain Bolt er klar for å trene med Strømsgodset den neste uka.

Annonse:

Bolt landet på Oslo Lufthavn tirsdag kveld og reiste direkte til hotellet han skal bo på i Drammen. Han ankom Norge sammen med sin manager Ricky Simms og toppsjefen i Puma, den tidligere Godset-spilleren Bjørn Gulden.

Onsdag formiddag ble han presentert på Marienlyst i forbindelse med spillermøte før treningen – til spillernes store overraskelse. Besøket er blitt holdt helt under radaren.

Usain Bolt la opp som sprinter i fjor, men er fremdeles Pumas store frontfigur. Han har flere ganger ytret ønske om å satse på en fotballkarriere etter friidretten. Nå trener han seg opp for å spille en veldedighetskamp for Unicef på Old Trafford 10.  juni. 31-åringen fra Jamaica er stor Manchester United-supportere og gleder seg enormt til den kampen.

Men først ser Lightning Bolt frem til syv dager i Drammen sammen med Strømsgodset. Han er tildelt drakt nummer 9.58 hos oss, noe som selvsagt er verdensrekorden på 100 meter.

Se video fra presentasjonen av Bolt på Marienlyst:

– Helt uvirkelig

Usaint Bolt er en av verdens største idrettsutøvere gjennom alle tider. I sin aktive karriere vant han åtte olympiske gull (hvorav seks individuelle) og 11 verdensmesterskap (hvorav åtte individuelle). Han har verdensrekorden på både 100 og 200 meter, begge tatt under VM i Berlin i 2009.

Det er rett og slett helt enormt at Usain Bolt nå skal være en del oss i Strømsgodset frem til midten av neste uke. Det hele har kommet i stand som følge av vårt flotte felles samarbeid med utstyrsleverandør Puma, og det er ingen ulempe at Bjørn Gulden kjenner Strømsgodset og spesielt markedssjef Rune Marthinsen godt.

Bjørn vil også være til stede under deler av Bolts opphold i Drammen.
- Det var i april den første henvendelsen kom fra Gulden, og siden har det vært mye fram og tilbake og veldig, veldig spennende. Og veldig hemmelig! Jostein og Tor Ole har vært positive og entusiastiske fra dag én, og det er jo bare helt uvirkelig at Bolt nå faktisk er her, sier en strålende fornøyd markedssjef, Rune Marthinsen.

-Vi er utrolig stolte over samarbeidet vi har med Puma, og dette er stort for oss, og også for hele byen sier Rune videre.

En stor inspirasjon

Sportssjef Jostein Flo mener det er flere positive sideeffekter ved Bolt sitt besøk.

- Vi synes det er fantastisk morsomt at Usain Bolt velger å komme hit til Strømsgodset for å trene seg opp. Han er en ener og en mester, en av de største idrettsutøverne gjennom alle tider, og det er klart vi kan lære mye av han. Usain Bolt er dessuten er særdeles karismatisk og energisk type, og hans tilstedeværelse vil utvilsomt være til stor inspirasjon for spillere, trenere, ja hele klubben, forteller sportssjef Jostein Flo.

Han understreker at dette ikke bare er et PR-stunt. Usain Bolt mener alvor med dette treningsoppholdet. Han er i Drammen først og fremst for å trene.

Trente med Dortmund

Bolt elsker fotball og har tidligere trent med flere store klubber. Senest i mars var han med Borussia Dortmund, også det en Puma-klubb, i noen dager.

Usain Bolt skal etter planen ta del i Strømsgodsets treningskamp mot det norske G19-landslaget på Marienlyst tirsdag 5 juni.

- Vi ønsker at han skal få muligheten til å spille den treningskampen. Han er en god fotballspiller, ellers hadde han ikke fått trene med oss, sier Jostein Flo.

Usain Bolt gjennomfører sin første økt med Godset på Marienlyst i dag klokken 11.00.

Annonse fra Eliteserien: