Uredd og offensiv Stenevik

Halldor Stenevik imponerte i uvant rolle mot Bodø/Glimt sist. Nå er 20-åringen klar for å angripe situasjonen og snu trenden i de fem siste kampene.

Annonse:

Foto: Børre E. Helgerud

Halldor har vært innpå i 17 kamper denne sesongen, hvorav 13 som innbytter. Mot seriemester Glimt vikarierte han for skadede Nico Mickelson på venstreback og den oppgaven løste han på oppløftende vis.

Eliteseriens poengplukker numero uno, Philip Zinkernagel, har vært en lei nøtt å knekke for mange venstrebacker denne sesongen, men unge Halldor fra Austevoll lot seg ikke herse med og hang godt med i svingene.

Mest av alt fordi han gikk offensiv og uredd til verks. Halldor la blant annet ned nesten 13 kilometer denne søndagskvelden. Antall sprintmeter og høyhastighetsløp var også godt over snittet, noe som var helt nødvendig for å holde tritt med fotrappe Glimt-spillere. 

Over 13 prosent av Halldors bevegelser fordelt på 90 minutter var i kategorien høyintensitet og sprint. Det er et meget høyt tall.

- Det gikk bra det. Litt uvant rolle var det jo, men jeg synes jeg løste det på en god måte. Jeg har hatt litt forskjellige roller i år, men det ligger mye god lærdom i det. En fin måte å bli utfordret som fotballspiller, sier 20-åringen.

Så langt i år har han har spilt på begge sidebacker og begge kanter. Halldor ser først og fremst på seg selv som en offensiv spiller, men liker også å gjøre en jobb på backen.

- Det virker som du er fremme i skoene, du tør å by på seg selv?

- Det er jo litt meg, det. Å være offensiv og uredd. Jeg må spille på mine kvaliteter, bruke kreativiteten og farten min, svarer Halldor Stenevik.

Den tidligere Brann-spilleren har vært litt uheldig med skader ved noen tilfeller i år. Blant annet kom det ubeleilig med en smell i hælen da han endelig hadde jobbet seg inn på laget mot Sarpsborg 08, noe som førte til at han mistet noen av de påfølgende kampene. Men nå er Halldor Stenevik helt fin igjen og mer enn klar for å bidra i innspurten.

Han mener Strømsgodset har det som skal til for å sikre ny kontrakt i Eliteserien og melder om en gjeng som ser mulighetene i det som gjenstår av sesongen.

- Jeg merker at gutta er skjerpet og klare for det som venter. Vi er gode nok til å snu denne trenden og veldig giret på å angripe situasjonen. Det er opp til oss, nå skal vi gå ut og ta den, sier Halldor.

Han påpeker at troen fremdeles er sterk i spillergruppa og at det er viktig å straffe motstanderen i de gode periodene av kampene og håndtere de ulike fasene gjennom 90 minutter.

- Hva tenker du om det som venter i neste kamp mot KBK?

- Kristiansund kommer med mye trykk og direkte fotball. Vi skal ta krigen, men også få ballen ned og spille vår type fotball. Vi gleder oss til kampen.

NTB_kD1vPGK3SXA

 

Annonse fra Eliteserien: