Unggutta senket Vålerenga

Fredrik Ardraa (17) og Marko Farji (19) snudde kampen i sluttminuttene da vi slo Vålerenga 2-1 i Vallhall i årets andre treningskamp.

Det så ut til at Vålerenga skulle ta seieren i vår andre treningskamp for året etter at de tok ledelsen midtveis i den andre omgangen, men to sene scoringer fra ungguttene Fredrik Ardraa og Marko Farji sørget for årets første Godset-seier.

Det var også fullt fortjent kampbildet tatt i betraktning, spesielt etter den første omgangen. Her handlet det meste om Godset, som dominerte i de første 45, og definitivt burde ha ledet til pause.

Marko viste allerede da hva han har inne, og skapte flere gode muligheter, mens også Elias Melkersen var nær scoring ved et par anledninger. Både Marko og Elias burde nok ha tegnet seg på scoringslista i løpet av de første 45.

2. omgang ble noe mer rotete, slik treningskamper ofte blir når det gjøres en del bytter, og vi klarte ikke ta kontroll på kampen i like stor grad etter pause. Midtveis i omgangen tok også hjemmelaget ledelsen da Jones El-Abdellaoui ble kampens første målscorer.

Drøye ti minutter før slutt kom utligningsmålet på vakkert vis etter et godt Godset-angrep. Sidestopper Yves Vaage spilte gjennom Logi Tómasson i god innleggsposisjon, og islendingens innlegg fant pannebrasken til vår yngstemann Fredrik Ardraa. 17-åringen vant hodeduellen mot VIF-stopper Martin Kreuzriegler og stanget inn utligningsmålet.

Og om utligningen var vakker, så var ikke den avgjørende scoringen noe dårligere. Fem minutter før slutt plukket Marko Farji opp en løs ball omkring 25 meter fra Vålerengas mål, dro seg innover i banen og banket ballen i nettet. En vakker avgjørelse på kampen - og slett ingen dum måte å markere seg på for 19-åringen, som var en av kampens mest fremtredende spillere.

Neste treningskamp for A-laget er førstkommende fredag, når MIF står på motsatt banehalvdel på Consto Arena. Den kampen har avspark kl. 16.

Kampfakta
Vålerenga - Strømsgodset 1-2 (0-0)

Vallhall Arena
Mål: 1-0 Jones El-Abdellaoui (66), 1-1 Fredrik Ardraa (79), 1-2 Marko Farji (85)
Vårt lag: Frank Stople - Jesper Taaje (Sondre Fosnæss Hanssen fra 45), Gustav Valsvik, Fredrik Kristensen Dahl (Yves Vaage fra 60) - Fabian Holst-Larsen (Ole Enersen fra 60), Eirik Ulland Andersen (Fredrik Ardraa fra 66), Kreshnik Krasniqi (Andreas Heredia-Randen fra 60), Logi Tómasson - Marcus Mehnert (Samuel Silalahi fra 45), Elias Melkersen, Marko Farji (Jørgen Bukten fra 87).