Uavgjort på Alfheim

Johan Hove sendte Strømsgodset i ledelsen, men Tromsø slo tilbake og sørget for at det endte med poengdeling på Alfheim i kveld.

Godset leverte en godkjent bortekamp og både skapte muligheter og sto i store deler av kampen mot det som kom fra hjemmelaget, men det holdt ikke inn til tre poeng.

Vi tar uansett med oss det ene poenget hjem fra Tromsø, og noterer oss samtidig at siste rest av tvil nå er borte: Strømsgodset spiller i Eliteserien også i 2022.

Se høydepunktene her.

Det var imidlertid hjemmelaget som åpnet kampen best, og de noterte seg for to målsjanser i løpet av de første ti minuttene. Først en dobbeltmulighet som ble avverget av henholdsvis Morten Sætra og Niklas Gunnarsson, før Morten måtte bruke hele rekkevidden sin for å holde en avslutning fra Zdenek Ondrásek ute av nettmaskene.

Etter det kom vi litt bedre inn i kampen, og etter 13 minutter burde vi tatt ledelsen. Tobias Gulliksen vant ballen høyt i banen og spilte gjennom Fred Friday, men spissens avslutning gikk i stolpen.

De tre tidlige målsjansene var også de tre største i den første omgangen. Vi fikk mer og mer kontroll på kampen, og hadde også en mulighet ved Halldor Stenevik, men basert på den siste halvtimen før pause var det helt på sin plass at det sto målløst til pause.

Morten Sætra leverte en god kamp i SIF-målet i Viljar Myhras fravær. Foto: NTB Scanpix

Et drøyt kvarter ut i den andre omgangen gikk vi så fullt fortjent i ledelsen. Herman Stengel slo en glimrende ball gjennom til Johan Hove, og fra skrått hold sendte Johan ballen mellom beina på Tromsø-keeper Jacob Karlstrøm og i nettet. En flott scoring, og Johans femte fulltreffer for sesongen.

Senere i omgangen kunne fem blitt til seks da Johan elegant kom seg forbi Tromsø-forsvaret og gjennom mot Karlstrøm, men avslutningen ble reddet av målvakten.

Da slo i stedet hjemmelaget tilbake, etter en periode der de hadde tatt mer over, og vi ikke maktet å holde i ballen på samme måte som tidligere i kampen. Innbytter Runar Espejord kom til avslutning, som Morten Sætra måtte gi retur på, og der var en annen innbytter, Ebiye Moses, først på ballen. Han fikk en enkel jobb med å sette inn utligningen.

K P
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9
6 Kristiansund 4 7
7 Odd 5 7

Like før klokka bikket 90 minutter kom så den største sjansen til å avgjøre kampen, og også den havnet i beina til Johan Hove. Etter innlegg fra venstre fikk Johan avsluttet med venstrefoten, men dessverre over mål.

I de to overtidsminuttene skjedde det svært lite verdt å skrive hjem om, og det hele ebbet dermed ut med 1-1 og poengdeling.

Nå ser vi frem mot vår neste kamp om to uker - selveste Ælv Classico.