Uavgjort mot VIF på Intility

Lars-Jørgen Salvesen satte inn straffespark i det 90. minutt og sikret med det 1-1 mot Vålerenga i årets første treningskamp. Les kampreferatet her.

Strømsgodset gikk til årets første treningskamp med relativt mange forfall grunnet småskader. Herman Stengel, Johan Hove, Lars Vilsvik, Duplexe Tchamba, Sondre Fosnæss Hanssen, Jonathan Parr, Prosper Mendy, Aleksander Stenseth og Andreas Nyhagen var blant spillerne som sto over.

Unge Fabian Holst-Larsen fikk muligheten fra start mot Vålerenga – Konnerud-guttens aller første opptreden for A-laget. Fabian fylte 16 år i slutten av desember og har trent regelmessig med laget siden i fjor høst. Han fikk én omgang på Intility og kom meget godt fra det.

Tobias Fjeld Gulliksen (17) var også i startoppstillingen og dermed stilte SIF med to Konnerud-gutter. Artig for bydelsklubben!

Se intervju med HP etter kampen her.

Fred Friday fra start

Fred Friday fikk sin uoffisielle Godset-debut mot Vålerenga og viste noen tegn på at han blir en fin tilvekst. Nigerianeren brukte fysikken sin som oppspillspunkt og var også involvert i noen nesten-sjanser for oss. Friday spilte de første 45 minuttene, før han ble erstattet av Lars-Jørgen Salvesen.

1. omgangen på Intility var en jevn affære, der Vålerenga nok kom til de største sjansene. En av disse endte med baklengsmål da VIFs Jatta enkelt fikk heade inn et overlegg. I tillegg hadde Viljar Myhra en glimrende redning etter en corner – en av mange fra sisteskansen denne fredagen.

Se intervju med Viljar etter kampen her.

Vi produserte som nevnt ikke all verdens de første 45 minuttene, men etter sidebytte skjedde det mye i begge ender. Vi går ikke i detalj på Vålerengas sjanser, ut over å hylle Viljar Myhra. Keeperen var både høyt og lavt og tok seg av alt som kom – enten det var fra Aron Dønnum, Amor Laoyuni eller Vidar Kjartansson. Telemarkingen fortsetter med andre ord der han slapp i fjor. Meget gledelig!

Så til våre sjanser: Ti minutter etter han erstattet Fred Friday, kom Salvesen til sin første sjanse. Et innlegg fra Moses Mawa havnet på hodet til SIF-spissen som styrte ballen forbi keeper, men Ivan Näsberg renset unna foran streken. Rett i forkant av denne situasjonen var det Moses Mawa som fikk en mulighet etter utsøkt angrepsspill av våre gutter. Kreshnik Krasniqi slo en helt ellevill pasning gjennom til Kristoffer Tokstad, som igjen fant Moses på bakre stolpe. Avslutningen hans ble litt for løs og VIF fikk igjen klarert ballen. Men for en pasning av Kreshnik!

Salvesen sikker fra krittmerket

Cirka 20 minutter før slutt var det Tobias Fjeld Gulliksens tur til å vise seg frem. 17-åringen var virksom hele kampen, men huskes best for raketten han sendte i kryss-stolpen. Med strak vrist hamret han til fra rundt 18 meter – det skuddet hadde fortjent en bedre skjebne.

Simen Hammershaug kom inn etter 72 minutter og målsniken fra Lillehammer fikk sin mulighet 13 minutter senere. VIF-keeper Kjetil Haug kom imidlertid på plass og avverget avslutningen fra kloss hold.

Mot slutten av kampen sto vi skikkelig etter og etablerte et trykk på vertene. I det 90 minutt fikk vi betalt. Kristoffer Tokstad ble hindret av keeper og dommeren pekte på straffemerket. Fra 11 meter var Lars-Jørgen Salvesen iskald og dermed utlignet han til 1-1.

Flere mål ble det ikke på Intility i årets første treningskamp.

Det var for øvrig flere debutanter for Strømgodset i dette oppgjøret. Ole Enersen (18) fra Åssiden kom inn for Tobias Gulliksen etter 72 minutter. Også han klarte seg fint. Ole har trent regelmessig med A-laget etter vi startet opp pre-season. Riel Nguen, lillebroren til Tokmac, fikk sin første opptreden på dette nivået da han kom inn på venstrebacken de siste fem minuttene.

Tre debutanter fra U-avdelingen: Ole Enersen (t.v.v), Fabian Holst-Larsen og Riel Nguen.

Alt i alt en oppløftende gjennomføring på Intility. Foruten at flere unggutter viste seg frem på en positiv måte, var det også mye positivt i banespillet – ikke minst med tanke på de mange forfallene.

Når vi får spilt vår neste treningskamp er nå usikkert etter at regjeringen kunngjorde fredag at avvikling av treningskamper ikke er tillatt.

Vålerenga-Strømsgodset 1-1 (1-0)