Uavgjort mot Vålerenga

Vår nest siste treningskamp før sesongstart inneholdt utligning på overtid, to debutanter og én «comeback-kid».

Annonse:

– Det var veldig godt å komme i gang. Det er lenge siden jeg har spilt kamp, så det var viktig for meg å få kjenne på det igjen. Nå er det bare å fortsette og jobbe på hver dag for å bli klar til seriestart, sa en smilende Yacouba Sylla etter sin første opptreden i Strømsgodset-trøya.

28-åringen fikk den siste halvtimen i den dype rollen på midtbanen, og gjorde definitivt et godt inntrykk. I tillegg til at han gikk inn med stor autoritet øyeblikkelig da han entret banen fikk han også vist frem sin gode pasningsfot ved flere anledninger.

I tillegg til Yacouba fikk også Martin Spelmann sin første kamp for Strømsgodset da han spilte 2. omgang på høyresiden på midtbanen. Sammen med resten av laget bidro de to nyervervelsene til at laget hevet seg etter pause og kom tilbake i kampen.

– Vi fikk inn både Sylla og Spelmann, typer som er ballvinnere. Det går helt naturlig for dem i omstillingsfasen, og i pressfasen er det sprinting. De har allerede gått foran på trening, og nå gjør de det også i kamp. Det skal bli morsomt med presset de to går foran med, sa Bjørn Petter Ingebretsen til Geir Amundsen i vår livesending like etter kampen.

Samtidig var også Marcus Pedersen tilbake i aksjon etter skulderskaden som har holdt han på sidelinja de siste fem månedene. 28-åringen fra Stange fikk det siste kvarteret i dag.

Billetter til serieåpningen mot FK Haugesund på Marienlyst 31. mars kan du kjøpe her.

Vår hovedtrener var også godt fornøyd med fremgangen fra forrige ukes 4-2-tap mot Sarpsborg 08. 

– Dette var en bedre prestasjon enn mot Sarpsborg. Vi har fått luket bort en del av de stygge balltapene, og vi hadde ballen mer nå enn sist. Vi slipper heller ikke til så mange sjanser. Det er veldig mye bra, mener BP.

Livesendingen i sin helhet, med reaksjoner fra BP og sportssjef Jostein Flo, kan du se her.

VIF best før pause

Det skjedde også litt i de 45 minuttene før vi fikk bli kjent med våre nysigneringer – først og fremst at Vålerenga gikk opp i ledelsen etter en drøy halvtime.

Vi åpnet kampen godt, men utover omgangen tok Vålerenga mer over, mens vi ble liggende dypt på egen halvdel. Til tross for at vi ikke slapp til allverden av målsjanser var vi ikke på det nivået vi ønsker å være, og det var slett ikke ufortjent at hjemmelaget scoret kampens første mål.

Det kom altså et snaut kvarter før lagene gikk i garderoben, da Bård Finne sendte avgårde en flott kule forbi Viljar Myhra og i det nærmeste hjørnet.

Bedring etter pause ga uttelling på overtid

I pausen kom altså Martin Spelmann, samt Amahl Pellegrino, inn for oss – og bidro til at vi løftet oss i de siste 45.

Det skal sies at heller ikke vi produserte de aller største målsjansene, men vi kom gradvis nærmere, samtidig som vi fikk mer flyt og intensitet i spillet.

Og da Jonathan Parr fikk muligheten to minutter på overtid tok han godt vare på den. Et godt innlegg fra innbytter Nico Mickelson var innom både Marcus Pedersen, et Vålerenga-bein og Amahl Pellegrino før Parr fyrte med høyrefoten, og sendte ballen kontant ned i det lengste hjørnet.

Med det endte altså dagens treningskamp på Intility Arena 1-1.

I vår neste – og siste – treningskamp er det Start som er motstander. Den kampen spilles på Marienlyst lørdag 23. mars, og har avspark klokka 16:00.

Like etter kampen venter vårt årlige Kick Off med blant annet presentasjon av spillerstallen og lansering av 2019-drakta. Der håper vi å se nettopp deg – og din billett kan du kjøpe her.

Kampfakta
Vålerenga - Strømsgodset 1-1 (1-0)
Treningskamp, Intility Arena, ca. 150 tilskuere
Mål: 1-0 Bård Finne (32.), 1-1 Jonathan Parr (90.)
Gule kort: Sebastian Pedersen og Johan Hove (SIF)
Vårt lag: Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (k), Mounir Hamoud, Jonathan Parr – Kristoffer Tokstad, Johan Hove, Herman Stengel, Martin Rønning Ovenstad – Mos Abdellaoue, Sebastian Pedersen.
Innbyttere: Martin Spelmann 45 min. for Kristoffer Tokstad, Amahl Pellegrino 45 min. for Sebastian Pedersen, Lars Sætra 26 min. for Mounir Hamoud, Nico Mickelson 26 min. for Lars Vilsvik, Yacouba Sylla 26 min. for Johan Hove, Henning Hauger 26 min. for Martin Rønning Ovenstad og Marcus Pedersen 15 min. for Mos Abdellaoue.

Annonse fra Eliteserien: