Uavgjort mot LSK

Mos scoret to, men det holdt ikke til seier i kveld. Årets siste hjemmekamp endte 2-2.

Det var på ingen måte noen fartsfylt start på kampen. Utenom at Amahl Pellegrino tilsynelatende ble snytt for et hjørnespark etter å ha lekt seg litt med LSK-forsvaret etter et kvarters tid, var det lite nevneverdig å skrive hjem om de første tjue minuttene.

I kampens 20. minutt kom imidlertid kampens første målsjanse, og den ble det scoring av.

Herman Stengel slo en glimrende ball over til Jonathan Parr, som slo inn foran mål på direkten. Innenfor Lillestrøms femmeter gikk både målvakt Marko Marić, stopper Erik Tobias Sandberg og Mos overende, mens ballen ble liggende en knapp meter foran mål.

Kjappest på å oppdage det var Mos. Liggende foran LSK-målet slang han frem beinet og lirket ballen over streken.

Lehne Olsen utlignet

Gleden skulle riktignok bli kortvarig, for gjestene var ikke mindre effektive. Også de fant nettmaskene på sin første store målsjanse, drøye ti minutter senere.

Simen Rafn slo inn foran mål der Thomas Lehne Olsen vant duellen mot Mounir Hamoud, og stanget inn utligningen.

Før pause var det også LSK som var nærmest å ta ledelsen. De fikk også en mulighet fire minutter før lagene gikk i garderoben, da Ifeanyi Matthew vant ballen rett utenfor vårt felt etter et utspill fra Morten Sætra, men midtbanespilleren satte ballen utenfor.

Ti på siste ni for Mos

I minuttene etter pause var det derimot vi som tok tak.

En ny glimrende ball fra Herman Stengel, denne gangen over til motsatt side og Lars Vilsvik, som var suveren i luftduellen mot Simen Rafn, og fikk ballen inn i feltet.

Der fikk startdebutant Johan Hove med seg ballen med låret, og tilsiktet eller ei så la han ballen perfekt ned for Mos Abdellaoue.

Vår store formspiller trengte ikke å nøle ett eneste millisekund – og banket inn sitt tiende mål på sine siste ni kamper fra start.

Like etter var Mos nære igjen med et hodestøt, men den gangen gikk ballen på feilside av stolpen.

Sen utligning fra LSK

Den siste halvtimen var naturligvis preget av et LSK-lag i desperat jakt på utligning, mens vi så muligheten til å drepe kampen på en overgang.

Vi fikk et par av dem, men uten hell.

Lillestrøm fikk derimot hjørnesparket de trengte for å utligne to minutter før slutt.

Frode Kippe headet inn utligningen, og sørget for at lagene fikk med seg ett poeng hver fra kveldens oppgjør.

Det gjør at det – dessverre – er fullt av spenning før den siste serierunden i Eliteserien. Etter kveldens runde står Bodø/Glimt med 31 poeng, vi står med 30 poeng, Lillestrøm og Start (kvalifiseringsplass) med 29 poeng – og Stabæk ligger under streken med sine 28 poeng.

Lørdag 24. november skal vi som kjent til Nadderud og møte Stabæk.

Strømsgodset - Lillestrøm 2-2 (1-1)
29. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 5 695 tilskuere
Mål: 1-0 Mos Abdellaoue (20.), 1-1 Thomas Lehne Olsen (31.), 2-1 Mos Abdellaoue (52.), 2-2 Frode Kippe (88.)
Gule kort: Erik Brenden (LSK)
Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball
Vårt lag (4-2-3-1): Morten Sætra - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (k), Mounir Hamoud, Jonathan Parr - Herman Stengel, Henning Hauger - Eirik Ulland Andersen, Johan Hove, Amahl Pellegrino - Mos Abdellaoue.
Innbyttere: Lars Sætra 45 min. for Mounir Hamoud og Martin Rønning Ovenstad 1 min. for Johan Hove.