Uavgjort mot Lillestrøm

Moses Mawa ga oss ledelsen sekunder ut i 2. omgang, men tjue minutter før slutt utlignet LSK. Dermed endte det 1-1 på Marienlyst.

Vi leverte en god 1. omgang der vi produserte en haug med målsjanser, men uten å få hull på byllen.

17 sekunder ut i den andre omgangen fikk vi nettopp det, men det ble med den ene scoringen, og med LSK sin utligning ved Thomas Lehne Olsen tjue minutter før slutt holdt det dessverre kun til ett poeng.

Se høydepunktene i videovinduet under.

Den første omgangen var som nevnt god, og vi kom godt ut fra startblokkene. Vi tok tidlig kommandoen, og spilte gjestene dype.

Der vi i de siste par kampene har slitt med å produsere nok store målsjanser til å avgjøre kampene til vår fordel, produserte vi i dag tidvis sjanser på løpende bånd.

Kampens første mulighet kom etter ni minutter, da et innlegg ble klarert ut i returrommet – der Lars Vilsvik befant seg. Høyrebacken med 305 kamper for Strømsgodset traff godt på direkten, men ikke godt nok til at ballen fant veien til nettmaskene.

To sjanser for Salvesen

Det gjorde den heller ikke da nettopp Vilsvik med et utsøkt innlegg fant Lars-Jørgen Salvesen helt alene i feltet, men LSK-målvakt Marko Marić fikk en hånd på headingen.

Tolv minutter senere fikk Salvesen en ny mulighet, denne gangen med høyrefoten. Etter å ha dratt seg fri fra sin oppasser hamret han løs, via et LSK-bein og i stolpen.

Lars-Jørgen Salvesen traff stolpen midtveis i 1. omgang.

Rett etterpå fikk Lillestrøm så sin første mulighet. Martin Hansen feilberegnet en ball i bakrom i retning Daniel Gustafsson, og LSK-spilleren kom forbi målvakten – men ikke Duplexe Tchamba. Duplexe sin takling førte til rop om straffe fra besøkende spillere og supportere, men gehør fra dommer Tore Hansen fikk de ikke.

Etter en drøy halvtime var Duplexe så i fokus på motsatt side, da han tok i mot en ball Marić bokset ut på et hjørnespark. Stopperen trikset ballen opp til seg selv, og da han kom til tre banket han til med høyrefoten. Ballen fikk en sprett som var ekkel for LSK-målvakten, men Marić fikk en hånd på ballen.

Det siste kvarteret før pause var av det noe roligere slaget, og omgangen ebbet ut på stillingen 0-0.

Scoret sekunder etter pause

Etter pause tok det altså ikke mer enn 17 sekunder før vi omsider fikk ballen i nettet. Moses Mawa ble spilt fri i bakrom av Herman Stengel, alene med Marić bredsidet han ballen i det lengste hjørnet – og satte inn 1-0.

Mål nummer 16 for Moses denne sesongen – og hans tredje i Godset-trøya denne høsten.

Se scoringen her.

Etter ledermålet kom imidlertid gjestene mer inn i kampen, og allerede i minuttene etter scoringen produserte de store målsjanser.

Prosper Mendy, Ipalibo Jack og Moses Mawa feirer sistnevntes scoring.

Først fikk Aleksander Melgalvis, som erstattet Daniel Pedersen etter kun 11 minutter, en enorm mulighet. Etter innlegg fra venstre hadde Melgalvis åpent mål, men fra tre-fire meters hold satte han utrolig nok ballen over tverrliggeren.

Tre minutter senere fikk de en dobbeltmulighet. Den første avslutningen ble blokkert av Jakob Glesnes, før Martin Hansen gjorde en god redning på nummer to.

Vi kom oss trygt ut av den første bølgen, og fikk mer kontroll på kampen etter dette. Vi unngikk sjanser i mot, og etter 69 minutter fikk vi i stedet en sjanse til å doble ledelsen.

Moses Mawa kombinerte fint med Mikkel Maigaard, der sistnevnte spilte gjennom førstnevnte, og Moses fikk en mulighet nokså lik den han ga oss ledelsen på – men denne gangen kom Marić seirende ut av duellen.

Lehne Olsen utlignet

To minutter senere brøt Lillestrøm oss på midtbanen, og satte fart fremover. Thomas Lehne Olsen kom alene med Martin Hansen, og satte kontrollert inn utligningsmålet.

I de siste tjue virket begge lag lystne på å dra i land de tre poengene, men mot slutten var det vi som hadde presset, mens gjestene først og fremst forsøkte å forsvare inn det ene poenget.