Uavgjort mot Aalesund

Mikkel Maigaards sene utligning sørget for at Strømsgodset fortsatt er ubeseiret i årets sesong. Se reaksjoner og høydepunkter her.

Annonse:


Det ble en tøff kamp mot et lavtliggende og kontringssterkt Aalesund-lag, og det så lenge ut som tangotrøyene skulle få med seg alle poengene hjem fra Marienlyst – men i kampens nest siste ordinære spilleminutt sørget Mikkel Maigaard for at i alle fall ett poeng ble igjen i Drammen.

Vi kom også tregt i gang, og i de første minuttene var det gjestene som var nærmest. Utover omgangen fikk vi spillet gradvis nærmere og nærmere Aalesunds mål, men uten å klare å produsere målsjanser.

Etter en halvtime ble Sigurd Haugen spilt gjennom i bakrom, og til tross for at Niklas Gunnarsson kastet seg inn i håp om å blokkere avslutningen fikk spissen ballen forbi både stopperen og målvakt Viljar Myhra.

Lå under til pause

Det nærmeste vi kom en målsjanse i det siste kvarteret før pause var da Kristoffer Tokstad spilte frem Johan Hove på skrått hold, men avslutningen ble blokkert.

Denne perioden i kampen ble først og fremst preget av svært oppstykket spill, der gjestene fikk tre gule kort. Det siste, til målscorer Haugen for en stygg takling på Niklas Gunnarsson, burde kanskje også resultert i en mørkere farge på kortet. Haugen satte knottene i ankelen til Gunnarsson, som likevel klarte å fortsette kampen.

Fire minutter etter pause var Aalesund igjen farlig frempå foran vårt mål, der de definitivt burde doblet ledelsen. Viljar Myhra gjorde først en god redning, før returen fra kort hold gikk i stolpen.

Utover omgangen skjedde det aller meste på Aalesunds halvdel, der vi prøvde å trenge gjennom deres lavtliggende og kompakte forsvar – lenge uten hell – mens gjestene var farlige på et par overganger. Viljar Myhra og Niklas Gunnarsson hadde imidlertid begge gode involveringer som hindret mål imot.

For vår del ble det stort sett litt for unøyaktig på siste tredjedel, og vi slet med å finne åpningene mellom Aalesund-spillerne, som lå kompakt defensivt, og gjorde det vanskelig for oss.

Utlignet på straffe

To minutter før slutt fikk vi så vår største sjanse i kampen da innbytter Marcus Mølvadgaard vant duellen i feltet og headet ballen i stolpen. På returen ble Janis Ikaunieks meid ned, og dommer Marius Grøtta pekte helt korrekt på straffemerket.

Mikkel Maigaard var sikker fra ellevemeteren to ganger i Sarpsborg – og i kveld var han det igjen, da han sendte keeper Andreas Lie den ene veien, og ballen den andre.

Se intervju med kapteinen her:


Gulliksen debuterte

Like etter utligningen satte vi innpå 16-åringen Tobias Fjeld Gulliksen til sin A-lagsdebut. Han erstattet Niklas Gunnarsson, én av to forsvarsspillere på banen på dette tidspunktet. Et tydelig signal om at vi skulle fortsette å trykke på for en ny scoring.

Det gjorde vi også, men vi fikk aldri den andre scoringen.

Aalesund kom derimot på en farlig kontring, igjen ved Sigurd Haugen. Han ble ulovlig stoppet av Ipalibo Jack like utenfor feltet, og midtbanespilleren ble dermed vist det røde kortet.

Like etter blåste dommer Grøtta av kampen. Det ble dermed kun ett poeng på oss i kveld – men vi tar med oss at vi etter fire serierunder fortsatt står uten tap.

Nå venter Stabæk på Nadderud på onsdag.

Hør hva Henrik hadde å si etter kampen:

Kampfakta
Strømsgodset - Aalesund 1-1 (0-1)
Mål:
0-1 Sigurd Hauso Haugen (30.), 1-1 Mikkel Maigaard (89., str.)
Gule kort: Niklas Gunnarsson (SIF), Ståle Stålinho Sæthre, Shaquill Montell Sno, Sigurd Hauso Haugen og Izunna Uzochukwu (AaFK)
Rødt kort: Ipalibo Jack (SIF, direkte)
Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL

Asset 1 Asset 2
1
V. Myhra

70
S. Hanssen
Substituted out 62'
5
N. Gunnarsson
Substituted out 89'
2
A. Leifsson
Substituted out 46'
14
N. Mickelson

8
J. Hove
42
I. Jack
20
M. Maigaard
Goal 89'

11
K. Tokstad
Substituted out 80'
88
L. Salvesen
10
M. Mawa
Innbyttere
17
T. Gulliksen
Substituted in 89'
23
J. Ikaunieks
Substituted in 62'
92
K. Krasniqi
9
M. Mølvadgaard
Substituted in 80'
19
H. Stenevik
7
H. Stengel
Substituted in 46'
40
M. Sætra
Innbyttere
 • 17
  T. Gulliksen
  Substituted in 89'
 • 23
  J. Ikaunieks
  Substituted in 62'
 • 92
  K. Krasniqi
 • 9
  M. Mølvadgaard
  Substituted in 80'
 • 19
  H. Stenevik
 • 7
  H. Stengel
  Substituted in 46'
 • 40
  M. Sætra

Annonse fra Eliteserien: