Uavgjort i Sarpsborg

Kristoffer Tokstad utlignet tjue minutter før slutt på sin gamle hjemmebane, og sørget for at Godset fikk med seg et poeng fra Sarpsborg i kveld.

Etter at Sarpsborg 08 snudde vår ledelse til pause til en 2-1-ledelse etter en drøy time, slo vi tilbake og fikk med oss et poeng etter Kristoffer Tokstads utligning tjue minutter før slutt.

Det gjør at vi får med oss et viktig poeng inn mot fredagens hjemmekamp mot Stabæk.

Det var hjemmelaget som hadde initiativet i starten, men sjansene lot vente på seg – og selv om mye av spillet foregikk på vår halvdel slet Sarpsborg med å ta ordentlig grep på kampen.

Kampens første mulighet kom etter 22 minutter. Etter at vi pådro oss brudd ved midtbanen kom hjemmelaget på en overgang, men avslutningen fra skrått hold fra Ole Jørgen Halvorsen ble greit reddet av Viljar Myhra.

Tok ledelsen etter selvmål

Ni minutter senere tok vi så ledelsen, på noe heldig vis. Et hjørnespark fra Amahl Pellegrino gikk via foten til Sarpsborgs midtstopper Sheldon Bateau og i nettet.

To minutter senere var hjemmelaget nær utligning på et forsøk fra distanse fra Joachim Thomassen. Ballen gikk via foten til Lars Sætra og i stolpen.

Sarpsborg fikk to nye muligheter helt på tampen av omgangen, først da Lars Sætra blokkerte et hardt og lavt innlegg fra Halvorsen, før Jonathan Lindseth satte ballen over da han fikk avsluttet upresset ved bakre stolpe.

Dermed ledet vi 1-0 halvveis, selv om det var hjemmelaget som hadde hatt avslutningene og sjansene.

Sarpsborg snudde kampen

Sarpsborg kom imidlertid et par hakk bedre ut etter pause, og utlignet allerede fire minutter ut i 2. omgang. Innbytter Kristoffer Larsen slo inn fra venstre, og ved bakre stolpe headet Ole Jørgen Halvorsen inn utligningen uten nevneverdige problemer.

Tre minutter senere kunne det blitt en ny scoring til hjemmelaget, men avslutningen ble mesterlig reddet av Viljar Myhra. Ytterligere fire minutter senere hadde Viljar en ny god redning da han reagerte kjapt og fikk slått ballen unna i etterkant av et hjørnespark.

Viljar gjorde en god jobb for å holde oss inne i kampen på dette tidspunktet.

Etter en drøy time var det imidlertid lite han kunne gjøre da Jørgen Strand Larsen vant hodeduellen i feltet og stanget ballen kontant ned i hans venstre hjørne. Spissen sendte dermed Sarpsborg opp i ledelsen 2-1.

Tokstad utlignet

Vi ga oss imidlertid ikke, og løftet oss i andre halvdel av omgangen.

Etter 71 minutter ble Kristoffer Tokstad spilt opp i bakrom av Henning Hauger. Den tidligere Sarpsborg-spilleren brukte både fart og muskler da han vant duellen mot tre Sarpsborg-spillere, før han satte ballen i det lengste hjørnet fra fem meters hold, og dermed utlignet til 2-2.

Tokstad spilte sin første kamp på nesten to måneder etter å ha slitt med skade den siste tiden, og satte umiddelbart preg på laget.

I etterkant av utligningen kunne kampen vippet begge veier, men det var ingen av lagene som hadde noen ordentlig store muligheter før vi gikk inn i overtiden.

Tre minutter på overtid burde imidlertid Sarpsborg avgjort kampen. Etter litt klabb og babb i feltet landet ballen hos innbytter Steffen Lie Skålevik på fem meter, men han satte ballen i tverrliggeren, før ballen omsider havnet i klypene til Viljar Myhra.

Møter Stabæk på fredag

Dermed endte det 2-2 i Sarpsborg, og vi tar med oss et viktig poeng før vi møter Stabæk til en ekstremt viktig kamp på Marienlyst på fredag.

Der koster alle billetter kun 99 kroner. Vi håper flest mulig tar turen til Gamle gress for å støtte oss.

Kjøp din billett til Stabæk-kampen her.

Sarpsborg 08 - Strømsgodset 2-2 (0-1)

13. runde i Eliteserien, Sarpsborg stadion, 5 443 tilskuere
Mål: 0-1 Sheldon Bateau (29., selvmål), 1-1 Ole Jørgen Halvorsen (49.), 2-1 Jørgen Strand Larsen (63.), 2-2 Kristoffer Tokstad (71.)
Gule kort: Jørgen Strand Larsen (S08), Kristoffer Tokstad, Martin Spelmann, Henning Hauger og Mounir Hamoud (SIF)
Dommer: Tore Hansen, Feda IL