Uavgjort i Ælv Classico

Lars-Jørgen Salvesen stanget inn utligningsmålet som sørget for at det ble poengdeling i fredagens Ælv Classico.

Hjemmelaget tok ledelsen like etter pause, men halvveis i 2. omgang fikk vi utligningen som gjorde at det ble ett poeng på hvert av lagene.

MIF kom også best ut i den første omgangen, og tok tidlig tak på kampen. Det gjorde at de fikk noen dødballer, men noen ordentlige målsjanser ble det ikke.

Tok mer over kampen

Etter hvert som tiden gikk kom vi oss mer og mer inn i kampen, og tok gradvis over. Det nærmeste vi kom målsjanser var imidlertid skudd fra distanse fra Ipalibo Jack, Lars-Jørgen Salvesen og Herman Stengel.

Det første som lignet på en målsjanse kom fire minutter før pause da Fredrik Brustad kom seg til avslutning fra høyre, men Martin Hansen gjorde en god redning.

Dermed sto det fortsatt målløst da lagene krysset veien og gikk i garderoben ved pause.

MIF tok ledelsen

Sju minutter etter pause fikk Brustad igjen en mulighet. Denne gangen etter hjørnespark, der ballen etter litt om og men havnet hos en feilvendt Brustad – som banket den i hjørnet.

Den scoringen førte naturligvis til at vi fikk enda mer ball, mens hjemmelaget la seg enda dypere. Det gjorde at vi slet med å produsere ordentlig store målsjanser.

Salvesen utlignet

Det kom derfor litt ut av det blå – men godt utført var det, da Lars-Jørgen Salvesen stanget inn sitt tredje mål i Godset-trøya siden overgangen fra Sarpsborg 08.

Prosper Mendy slo et godt innlegg fra venstre, og på bakre vant en sterk Salvesen duellen, og headet ballen i en bue over Faye Lund og i det lengste hjørnet. En vakker, og vel så deilig, scoring.

Se Salvesens utligning her.

Etter scoringen handlet det aller meste om oss og vår jakt på det avgjørende målet, men hjemmelaget var nær ved å respondere kjapt på utligningen da Olivier Occéan kom til en god mulighet. Martin Hansen gjorde dog en kjempredning, og sørget for at det fortsatt sto 1-1.

Se redningen her.

Vi satte innpå både Mustapha Fofana, Muhamed Keita og Lars Sætra i sluttminuttene, men noen scoring ble det ikke.

Det nærmeste vi kom var ved Moses Mawa etter 82 minutter, da han etter en overgang dro seg inn fra venstrekanten og avsluttet. Dessverre via en forsvarer og til hjørnespark.

Dermed endte kveldens derby 1-1.

Mjøndalen - Strømsgodset 1-1 (0-0)