Tungt overtidstap mot Sandefjord

Etter en fotballkamp som inneholdt det aller meste vant Sandefjord 4-3 på Marienlyst.

Sju mål, tre straffer og ett rødt kort – men dessverre null poeng.

Etter at Sandefjord ledet 2-1 halvveis slo vi hardt tilbake etter pause, da Lars-Jørgen Salvesen utlignet og Mikkel Maigaard ga oss ledelsen, men gjestene slo tilbake, utlignet på straffe og avgjorde kampen fire minutter på overtid.

Tidlig Sandefjord-ledelse

Sandefjord tok ledelsen allerede etter seks minutter da Rufo vant duellen på et hjørnespark og stanget inn ledermålet.

På vår første mulighet utlignet vi. Vi presset Sandefjord høyt i banen etter balltap, og klareringen fra målvakt Storevik havnet hos Ipalibo Jack. Han spilte gjennom Johan Hove, som satte ballen via den lengste stolpen og i nettet.

Noen minutter senere trodde Moses Mawa at han hadde gitt oss ledelsen, men scoringen ble dessverre annullert for en hårfin offside. Samme mann fikk en god mulighet etter en drøy halvtime, men traff ikke rent på innlegget fra Kristoffer Tokstad.

På overtid av første omgang gikk Sandefjord så tilbake i ledelsen. Etter innlegg fra venstre vant Sivert Gussiås duellen i feltet, og headet ballen i en bue over Viljar Myhra og i det lengste hjørnet.

Slo hardt tilbake

Etter pause slo vi imidlertid hardt tilbake. Sju minutter ut i den andre omgangen stanget Lars-Jørgen Salvesen inn utligningen på mesterlig vis etter glimrende forarbeid av Nico Mickelson – og to minutter senere fikk vi straffespark da ballen traff hånda til en Sandefjord-forsvarer innenfor feltet.

På sitt første straffespark for dagen var Mikkel Maigaard sikker da han banket ballen ned i keepers høyre hjørne.

Like etter kunne Lars-Jørgen Salvesen lagt på til 4-2 da han ble spilt gjennom og kom alene med Storevik, men sisteskansen gjorde en god redning.

Men dommer Hagenes skulle peke på krittmerket et par ganger til. Først etter en drøy time da Niklas Gunnarsson holdt igjen Sivert Gussiås, og spissen satte selv inn utligningen og sitt andre mål for dagen.

Niklas fikk også gult kort, noe som gjør at han er ute med karantene når vi reiser til Haugesund neste helg.

Store sjanser til å avgjøre

På stillingen 3-3 hadde vi flere enorme muligheter til å utligne. Allerede tre minutter etter Sandefjords straffescoring pekte Hagenes på straffemerket for tredje gang da Moses ble lagt i bakken av Sandefjords innbytter Lars Grorud.

Denne gangen forsøkte Mikkel Maigaard å legge ballen midt i mål – men Storevik ble stående, og hadde dermed svært få problemer med å redde forsøket.

Et kvarter før full tid fikk vi så en ny eventyrlig mulighet da Moses Mawa kom alene mot Storevik, men målvakten gjorde nok en gang en god redning. På returen kom imidlertid Lars-Jørgen Salvesen, men han banket ballen over.

Avgjorde på overtid

På overtid ble Sandefjord først redusert til ti mann da Martin Kreuzriegler fikk sitt andre gule kort, men noen minutter senere var det de som skulle få juble.

Etter forarbeid fra George Gibson kom Kristoffer Normann Hansen seg til avslutning, og han satte ballen i det lengste hjørnet, og dermed 4-3 til Sandefjord.

En underholdende fotballkamp for de nøytrale – men fryktelig tungt for oss som definitivt burde avgjort og punktert kampen i den andre omgangen.

Vi oppsummerte sammen med Henrik Pedersen live på Facebook etter oppgjøret. Se hele sendingen her:

Strømsgodset - Sandefjord 3-4 (1-2)

13. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion
Mål: 0-1 Rufo (6.), 1-1 Johan Hove (18.), 1-2 Sivert Gussiås (45.), 2-2 Lars-Jørgen Salvesen (52.), 3-2 Mikkel Maigaard (54., str.), 3-3 Sivert Gussiås (63., str.), 3-4 Kristoffer Normann Hanssen (90.)
Gule kort: Lars-Jørgen Salvesen, Niklas Gunnarsson (SIF) og William Kurtovic (SAN)
Rødt kort: Martin Kreuzregler (SAN, to gule)
Dommer: Kristoffer Hagenes, TIL Hovding
Vårt lag: Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Sondre Fosnæss Hanssen, Nico Mickelson - Johan Hove, Ipalibo Jack, Mikkel Maigaard (k) - Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa.
Innbyttere: Halldor Stenevik for Kristoffer Tokstad (79.), Marcus Mølvadgaard for Johan Hove (88.) og Ari Leifsson for Sondre Fosnæss Hanssen (90.)