Tung kveld på Aspmyra

Et imponerende Bodø/Glimt scoret på sine tre første sjanser og ga seg ikke før det lå sju baller bak Viljar Myhra. Mikkel Maigaard og Gustav Valsvik scoret SIFs mål på Aspmyra.

Vi visste at det ville bli en meget tøff oppgave mot fjorårets suverene seriemester. Men det vi gjorde det ekstra vanskelig for oss selv med å glippe to ganger før kvarteret var spilt.

Først etter godt angrepsspill fra Glimt, der vi verken fulgte løp i bakrom på kant eller markerte i egen boks. Ulrik Saltnes fikk dermed en relativt enkel jobbe med å sette inn 1-0. Slik kan man ikke opptre defensivt mot et så godt lag som Glimt.

4-0 til pause

Åtte minutter senere satt den igjen - denne gangen etter corner. Ballen ble slått lavt inn og den samme Saltnes fikk lov til å flikke 2-0 på fremre stolpe. Også denne gangen for enkelt. 3-0 kom etter halvtimen. Et glimrende innlegg fra Glimts høyreback fant veien til Ola Solbakken på bakre stolpe. Han smatt inn mellom Lars Vilsvik og Halldor Stenevik og styrte ballen i hjørnet. Igjen flott angrepsspill med høyt presisjonsnivå, men vi var i overtall i boksen og burde håndtert markeringen bedre.

Rett før pause satt nummer fire. Glimt snappet en dårlig pasning midt inne på vår halvdel og deretter gikk det ikke mange sekundene før ballen igjen lå i mål bak Viljar Myhra. Ola Solbakken la inn på bakre stolpe hvor Erik Botheim enkelt headet inn 4-0. Den scoringen burde utvilsomt vært unngått.

Etter hvilen gjorde vi noen justeringer og fikk en periode bedre kontroll. Men de siste 20 minuttene gikk det igjen stivt rundt. Glimt giret opp et hakk og produserte flere store sjanser.

Innbytterne Hugo Vetlesen, Lasse Nordås og Axel Lindahl scoret de tre siste målene. Glimt scoret 7 mål på 13 avslutninger, men det skal sies at dette hadde blitt enda styggere hvis ikke Viljar Myhra hadde vartet opp med noen meget kvalifiserte redninger i 2. omgang.

Produserte nok sjanser

Hva så med oss? Var det noe som helst å glede seg over i Bodø?

Vel, vi tar i det minste med oss målene til Mikkel Maigaard og Gustav Valsvik - begge assistert av Lars Vilsvik, som spilte sin kamper nummer 341 for SIF på Aspmyra. Det var forøvrig første gang Lars noterte seg for to målgivende i samme kamp siden den legendariske hjemmekampen mot Rosenborg høsten 2015.

Fred Friday kom også til to store sjanser - den ene burde han scoret på fra kort hold, den andre, en kanon fra distanse, ble glimrende reddet av keeper. Friday satte også opp Moses Mawa og Mikkel Maigaard til to store sjanser i 1. omgang. Spesielt den til Mawa var stor, på stillingen 1-0, men keeper var raskt ute og avverget. Gustav Valsvik hadde også en god sjanse i tillegg til scoringen på corner, men headingen ble reddet på streken.

Sånn sett er syv målsjanser mot Glimt på Aspmyra ganske så bra, men det holder selvsagt ikke å slippe til så mye i andre enden.

Bodø/Glimt var bedre enn Strømsgodset i det meste. De spilte med høyere intensitet, de var kvikkere og mer aggressive, de hadde bedre relasjoner og flere samtidige bevegelser, de vant flere baller høyt i banen - de ga oss simpelthen en leksjon som vi må lære av.

Det er hva vi kan bruke denne kampen til. Lære, hjem å trene og gjøre det bedre neste gang. Glimt viste hvor lista ligger.

Resten handler om å nullstille med en eneste gang og gjøre seg klar til søndagens lokalderby.