Tung kveld i Stavanger

Tommy Høiland scoret to mål mot gamle lagkamerater da Viking vant hele 4-0 i Stavanger.

Etter to positive kamper mot Bodø/Glimt og Vålerenga på Marienlyst, var det tilbake til gamle synder mot Viking søndag kveld. Første faresignal kom allerede etter 2 minutter da en totalt umarkert Kristian Thorstvedt headet over fra kort hold.

Vi slapp fra skrekken i den situasjonen, men bare fire minutter senere sovnet vi nok en gang i egen boks. Henrik Pedersen har pratet mye om at vi må være mentale tilstede i alle aksjoner, men markeringssvikten etter bare seks minutter ga en fryktelig start. Fredrik Torsteinbø fikk uhindret heade ballen i mål ffra kort hold.

Martin Hansen hindret 2-0 etter 12 minutter. Dansken fikk fingertuppene på en kanon fra Zlatco Tripic og fluktet ballen i tverrliggeren.

Etter dette kom vi mer med i kampen og spilte Viking lavt i banen. Men vi klarte ikke skape noen sjanser på alt ballinnehavet og vertene fikk flere gode kontringsmuligheter. Den ene av disse endte med straffespark da Jakob Glesnes felte Zlatko Tripic. Viking-kapteinen stormet mot mål og løsnet et skudd som Martin Hansen avverget til corner. Glesnes kom inn med en takling etter at Tripic hadde skudd, men dommeren mente likevel at det kvalifiserte til straffespark. Fra krittmerket tok Tommy Høiland en såkalt Panenka og chippet ballen i mål. Iskaldt fra den tidligere SIF-spissen.

Viking rakk enda en i tverrliggeren før sidebytte - denne gangen med Fredrk Torsteinbø som avsender.

I 2. omgang lå Viking og kontrollerte, mens Strømsgodset forsøkte å skape sjanser i etablert spill. Lars-Jørgen Salvesen kom inn til sin debut etter 53 minutter, men sørlendingen ble pakket godt inn av Viking-forsvaret.

Vondt ble etter hvert til verre i Stavanger. Etter 77 minutter la Høiland på til 3-0 etter en glimrende vipp over keeper fra hjørnet av 16 meter. En flott prestasjon! Ydmykelsen var på sett og vis total da Vikings unge venstreback driblet seg inn i feltet og altfor enkelt fikk sette inn 4-0.

Vi kom liksom aldri i gang i Stavanger denne søndagskvelden og hjemmelaget hadde mer intensitet, større besluttsomhet, høyere tempo og mer presisjon enn oss i de avgjørende situasjonene. De skapte også større sjanser, selv om vi hadde ballen mye.

Dermed fortsetter jakten på årets første borteseier i Eliteserien.

Neste oppgave er hjemme mot Sarpsborg 08 søndag kveld.