Tung kveld i Molde

Molde vant 4-0 på Aker stadion og sikret seriemesterskapet.

Vi leverte mye positivt det første kvarteret av kampen og kom til flere situasjoner rundt Molde sin boks. Dessverre hadde vi fint lite sluttprodukt denne søndagskvelden på Aker stadion.

Molde scoret i stedet på sin første målsjanse i kampen. Fint kombinasjonsspill endte med at Ohi Omoijuanfo satte ballen under Martin Hansen og dermed var vertene i føringen. En unødvendig scoring i en fase hvor vi faktisk var med for fullt.

Etter dette tok Molde mer over. Godset-keeperen avverget først en stor sjanse fra Leke James, før Magnus Wolf Eikrem skjøt klokkerent i stolpen fra 17 meter. Vi kom igjen til noen gode innleggsmuligheter med mange spillere i boks, men Molde var robuste i eget felt.

Vi mistet ballen litt for enkelt på vei fremover og dermed kunne Molde kontre på oss. Balltapene medførte at vi fikk for store avstander i laget. Et av disse endte med 2-0 til hjemmelaget. Magnus Wolf Eikrem fikk uanfektet prikke ballen i motsatt hjørne like utenfor 16-meteren og dermed var vi to under og oppgaven ble med plutselig fryktelig vanskelig. Sekunder før pause satte Molde nesten inn nummer tre, men Martin Hansen avverget og vi slapp med skrekken.

Vi hevet kvaliteten på spillet i starten av 2. omgang, men uten å skape all verden. Kristoffer Tokstad hadde et fint innlegg som Kristoffer Haraldseid klarerte til corner rett foran Moses Mawa, men nærmere enn det kom vi aldri. Etter hvert sprakk vi opp defensivt, det ble strekk i lagdelene og Molde satte inn både tre og fire ved Leke James. Molde hadde sjanser til å øke ytterligere, men det ble med de fire målene.

Vi hadde våre perioder i kampen, men alt i alt ble det en tung kveld på Aker stadion. Vi gratulerer Molde med seriegullet 2019.

Nå må vi skikkelig på jobb i de to siste rundene mot Brann og Kristiansund for å sikre fornyet kontrakt i Eliteserien. Dette skal vi klare!