Tung kveld i hovedstaden

Det ble en tung kveld i regnværet på Intility Arena. Vålerenga vant til slutt kampen fullt fortjent 3-0.

Vi kom aldri opp på det nivået vi skal være på, og da blir det vanskelig mot et såpass godt lag som Vålerenga var i dag. Det var rett og slett ingenting å si på resultatet, og det var i høyeste grad fortjent at poengene ble igjen i Oslo.

På toppen av det hele ble Gustav Valsvik utvist et kvarter før slutt, mens Ari Leifsson pådro seg sitt fjerde gule kort for sesongen like før pause, og begge de to midtstopperne må dermed sone karantene hjemme mot Viking om to uker.

Se høydepunktene fra kampen her.

Vålerenga tok ledelsen allerede etter ni minutter. Vidar Örn Kjartansson fikk god plass i feltet etter innlegg fra høyre, og la ballen godt plassert nede i det lengste hjørnet.

Hjemmelaget hadde flere gode muligheter til å doble ledelsen i minuttene etter, før vi kom litt mer inn i kampen ut i omgangen. Johan Hove og Tobias Gulliksen hadde et par muligheter, og vår beste mulighet til å få noe ut av kampen var i denne perioden.

I stedet gikk Vålerenga opp i 2-0 to minutter før pause. Tobias Christensen fikk ballen etter godt forarbeid av Osame Sahraoui, og satte ballen sikkert i mål.

- I dag synes jeg først og fremst vi møter et veldig bra Vålerenga, også synes jeg vi er under pari. Da blir kampen sånn som den blir i dag. Det er ikke så mye mer å si om det, egentlig. Vi er selvfølgelig ikke fornøyde i det hele tatt, oppsummerte Håkon Wibe-Lund etter kampen.

Vi gjorde hele tre bytter i pausen, der Thomas Grøgaard, Kristoffer Tokstad og Jordan Attah Kadiri erstattet Jonathan Parr, Halldor Stenevik og Fred Friday, men kun tre minutter etter hvilen økte Vålerenga ledelsen. Leonard Zuta satte et frispark velplassert i mål, og drepte med det det lille som var igjen av spenning i kampen.

Etter den tredje scoringen hadde Vålerenga gode muligheter til å score flere, men det ble med de tre.

Kvarteret før slutt ble vi så redusert til ti mann etter at Gustav Valsvik felte Seedy Jatta på vei gjennom. Dommer Christian Moen vurderte situasjonen dit at Valsvik fratok Jatta en åpenbar scoringsmulighet, og dro opp det røde kortet.

Stort mer er det ikke verdt å nevne fra kveldens kamp. En tung kveld på jobb, men vi har ikke annet valg enn å komme oss tilbake på treningsfeltet, jobbe på videre - og se mot hjemmekampen mot Viking om to uker.