Trygt videre til 2. runde

Godset slo Hallingdal 7-0 i 1. runde i cupen etter mål av Marcus Mehnert (2), Sondre Fosnæss Hanssen (2), Elias Melkersen, Jonas Therkelsen og debutant Fredrik Ardraa. I tillegg noterte Jostein Ekeland seg for tre målgivende i sin første kamp etter skaden som har holdt ham ute siden september.

Årets første cuprunde bød på en skikkelig cupfest i Gol - med over 1200 tilskuere som skape en fin ramme på Hallingmo stadion da vi besøkte Hallingdal for første gang siden 2013.

Jørgen Isnes gjorde seks endringer på laget fra seieren over Rosenborg på søndag. Frank Stople fikk sin SIF-debut mellom stengene, mens også Sondre Fosnæss Hanssen, Dodou Gaye, Emmanuel Danso, Jonas Therkelsen og Marcus Mehnert kom inn på laget.

Hjemmelaget holdt godt unna den første halvtimen, men vi fikk etter hvert hull på byllen - og så oss ikke tilbake. Elias Melkersen scoret vårt første like etter at halvtimen var passert, før Sondre Fosnæss Hanssen og Jonas Therkelsen, sistnevnte med sitt første A-lagsmål, la på til to og tre like før pause.

Der de to første målene ble kranglet inn etter hjørnespark, var Therkelsens scoring av det fine slaget. 20-åringen vendte både til høyre og til venstre innenfor hjemmelagets 16-meter, før han la ballen i det lengste hjørnet med venstrefoten.

I pausen fikk vi to nye debutanter i Fredrik Ardraa (17) og Samuel Silalahi (18), begge fra utviklingsavdelingen - i tillegg til et gledelig gjensyn med Jostein Ekeland, som med 45 minutter i dag fikk sin første kamp for A-laget siden september i fjor, og like så greit markerte det med hele tre målgivende pasninger.

Fredrik og Jostein viste seg frem allerede få minutter etter å ha kommet innpå. Fredrik dro seg innover i banen, fra en noe uvant venstre vingback-posisjon, og spilte gjennom Jostein, som fant Marcus Mehnert foran mål. Han kunne enkelt sette inn sitt første og vårt fjerde mål.

Kun et drøyt minutt etter kunne Fredrik også notere seg for scoring i debuten med en flott langskudd i det lengste hjørnet - også denne scoringen assistert av Jostein.

Se intervju med Fredrik Ardraa etter kampen her:

Kvarteret før slutt scoret så Marcus Mehnert sitt andre med et hodestøt etter flott innlegg fra Dodou Gaye, før Sondre Fosnæss Hanssen gjorde det samme ti minutter senere, mens Ekeland noterte seg for sin tredje assist.

I sluttminuttene luktet både Marcus og Sondre på hat-trick, og Marcus fikk også en scoring annullert, men de måtte begge ta til takke med sine to fulltreffere.

18 år gamle Andreas Heredia-Randen fikk forøvrig også en halvtime i dag, hans andre offisielle kamp for A-laget, mens Jesper Taaje fikk æren av å bære kapteinsbindet den siste halvtimen på sin gamle hjemmebane etter at Gustav Valsvik gikk ut.