Trio med ny kontrakt

Ungguttene Simen Hammershaug (20), Andreas Nyhagen (22) og Sebastian Pop (18) har alle skrevet ny ettårskontrakt med Strømsgodset.

Annonse:

Gulskogen-gutten Sebastian Pop signerte i dag sin første proffavtale. Den høyreiste midtbanespilleren var med på treningsleiren til Marbella i forkant av forrige sesong, og fikk to innhopp i Eliteserien etter å ha blitt registrert på B-lista i fjor. Nå har altså 18-åringen nådd en ny milepæl med sin første profesjonelle kontrakt med Strømsgodset.

Samtidig har Simen Hammershaug og Andreas Nyhagen forlenget sine kontrakter med klubben. De to signerte begge sin første proffkontrakt i 2019, og var på utgående kontrakt etter fjorårssesongen, men har nå satt navnetrekket sitt på hver sin nye avtale.

Alle tre avtalene har varighet ut kommende sesong.

De tre ungguttene fikk alle sin eliteseriedebut forrige sesong. Sebastian Pop debuterte i den intense bortekampen mot Sarpsborg 08 i tredje serierunde, og fikk også noen minutter i hjemmekampen mot Molde.

Andreas Nyhagen ble kastet inn fra start i bortekampen mot Molde i slutten av oktober, og den oppgavden løste venstrebacken fra Valdres godt. I sesonginnspurten ble det så ytterligere fire innhopp for Nyhagen, som siden 2017 har notert seg for 47 kamper og ni mål for Team SIF.

Simen Hammershaug kom til Strømsgodset fra Lillehammer som G16-spiller i 2016, og signerte sin første proffkontrakt samtidig som han ble lånt ut til Asker foran 2019-sesongen. Forrige sesong var han tilbake hos oss, og etter koronaavbrekket ble han løftet opp i A-stallen.

I slutten av november fikk han eliteseriedebuten da han spilte sluttminuttene i bortekampen mot Kristiansund, før han fikk sin debut på Marienlyst på tampen av siste serierunde mot Stabæk.

Vi gratulerer de tre unggutta med deres ferske kontrakter – og gleder oss til å følge utviklingen deres videre.

I tillegg til Hammershaug og Nyhagen var forøvrig Magnus Lankhof Dahlby, Matias Finnestrand og Mathias Gulliksen på utgående kontrakt i fjor. De kontaktene blir ikke forlenget. Dahlby har de siste årene vært utlånt til Grorud i 2. divisjon OBOS-ligaen, og fikk tre innhopp i cupen i Godset-drakta. Konnerud-duoen Finnestrand og Gulliksen tilbrakte fjorårssesongen på utlån til Florø, og trente med vårt A-lag på slutten av fjoråret, men forlater nå klubben.

Vi takker trioen for innsatsen i blått og ønsker dem lykke til videre.

Annonse fra Eliteserien: