Tap i dagens treningskamp

Godset snudde kampen og ledet til pause, men Vålerenga vant til slutt 3-2 i dagens treningskamp på Intility Arena. Kampen mellom B-lagene endte 1-0 til hjemmelaget.

Etter at Vålerenga tok ledelsen allerede i kampens tredje minutt slo vi tilbake utover den første omgangen, etter en nokså jevnspilt første halvtime.

Først utlignet Gustav Valsvik da han headet inn et hjørnespark fra Herman Stengel, før Jostein Ekeland sendte oss i ledelsen fire minutter senere etter et strålende angrep.

Ekeland spilte selv ut til Lars Vilsvik, som spilte frem Tobias Gulliksen inne i Vålerengas 16-meter. 19-åringen la så igjen ballen inne foran mål, der Ekeland kontrollert og kontant sendte oss i ledelsen med en flott avslutning.

Vi hadde også en god start på den andre omgangen, men det resulterte ikke i scoring. I løpet av ti minutter midtveis i omgangen snudde så Vålerenga kampen igjen, etter to billige baklengsmål sett med SIF-øyne.

Nærmest utligning var Marcus Mehnert da han kom seg til en skuddmulighet etter å dratt seg innover fra sin høyrekant, men skuddforsøket gikk like over mål. Dermed endte det med 3-2-seier til Vålerenga i dagens kamp.

- Prestasjonsmessig var dette et steg i riktig retning og en bedre kamp enn mot Sarpsborg. Samtidig synes jeg det fortsatt er mye å gå på med valgene med ball for å produsere enda flere målsjanser, mens de målene vi slipper inn er fryktelig enkle baklengs som i utgangspunktet skal være greie å ta ut, oppsummerte Jørgen Isnes etter kampen.

Like etter kampen mellom A-lagene ble det så spilt en ny kamp mellom B-lagene. Denne kampen var det de ubenyttede innbytterne fra første kamp, akkompagnert av spillere fra rekruttstallen, som startet.

I denne kampen scoret Vålerengas brasilianske nysignering Vitinho kampens eneste mål på straffespark, og hjemmelaget vant dermed denne kampen 1-0.

- Vi sliter med timingen på siste tredjedel, og er ikke besluttsomme nok i fasen hvor vi skal score mål, men alt i alt gjør vi en god kamp, oppsummerte Team SIFs hovedtrener Tomas Skaret Halvorsen.

Kampfakta
Vålerenga - Strømsgodset 3-2 (1-2)

Intility Arena
Mål: 1-0 Odin Thiago Holm (3), 1-1 Gustav Valsvik (34), 1-2 Jostein Ekeland (38), 2-2 Petter Strand (64), 3-2 Jacob Dicko Eng (74)

Laget i første kamp: Viljar Røsholt Myhra - Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Fredrik Kristensen Dahl - Lars Vilsvik (Thomas Grøgaard fra 61), Herman Stengel, Jonas Therkelsen, Halldor Stenevik - Tobias Gulliksen (Marcus Mehnert fra 61), Jonatan Braut Brunes, Jostein Ekeland.

Laget i andre kamp: Morten Sætra - Ernest Boahene (Sigurd Dystland fra 60), Sondre Fosnæss Hanssen (Adrian Selliah fra 60), Yves Vaage, Eirik Blikstad - Ipalibo Jack (Samuel Silalahi fra 30), Emmanuel Danso (Marko Farji fra 45), Andreas Heredia-Randen (Matias Spiten-Nysæter fra 60) - Fredrik Ardraa, Dilawar Ahmadzay (Jørgen Bukten fra 60), Andreas Skjold.