- Trenger å få luftet hodene

Eirik Ulland Andersen tror spillere og trenere har godt av komme bort fra hverandre noen dager og fylle opp energilagerne.

Annonse:

I forbindelse med landslagspausen har Godset-gutta fått et avbrekk fra fellestreningene på Marienlyst. Fra torsdag til søndag er det egentrening for spillergruppa, før de igjen møter på jobb mandag morgen.

Mai måned har vært intens med mange kamper og en del negative opplevelser, og sånn sett kan dette lille pusterommet gi en positiv effekt.

- Jeg tror vi trenger å få luftet hodene våre og tenke på noe annet i noen dager. Det har vært mange kamper den siste tiden, og det blir ekstra tungt når vi har hatt litt dårlige resultater. Da er det bare sunt å komme bort fra hverandre, treffe andre mennesker og samle litt energi igjen, sier Eirik Ulland Andersen, som reiser hjem til Haugesund for å besøke familien.

Vil lykkes med laget

Kantspilleren har vært en av Strømsgodsets beste i vårsesongen. Fire mål og to målgivende pasninger på åtte kamper forteller litt om hvor viktig Eirik er blitt for laget.

Men selv er ikke 24-åringen like opptatt av egen suksess som tidligere i karrieren.

- For min egen del har det gått bra, men jeg har kommet i en alder nå hvor jeg har lyst til å gjøre det bra med laget. Tidligere har jeg hatt mye fokus på meg selv og egen utvikling, men jeg har så lyst til å lykkes med Strømsgodset. Vi har mange spillere som vil veldig mye og det er et stort potensial i laget, sier lysluggen fra Haugesund.

_K8A0281Eirik Ulland Andersen

Han innrømmer at det er utfordrende for en samlet spillergruppe når man ikke får gode nok resultater. Vårsesongen har vært en skuffelse ut i fra forventninger, selv om mange av kampene har vært jevne.

- For oss som lever av resultater tærer det på når vi ikke får de poengene vi håpet på før sesongen. Men det er ikke så mye du får gjort med det som har skjedd. Vi må bare brette opp ermene og ta tak i oss selv. Vi må være 100 prosent ærlige med oss selv for å snu dette. Vi må finne frem til hva som må forbedres og forsterke det som har vært bra, sier mannen som kom til oss fra Hødd i fjor sommer.

Mental test

Ulland føler at det ikke er så mye som skal til for at dette blir bra. Mye handler om uttelling og det som skjer i begge bokser. Det er små detaljer som avgjør fotballkamper. 

Men samtidig mener Ulland at vi må legge lista høyere i forhold til å levere stabile prestasjoner på høyt nivå gjennom en hel kamp.

- Vi har store forventninger til oss selv og blir selvsagt skuffet når vi ikke leverer, sier Eirik Ulland Andersen.

Han har registrert at enkelte mener spillerne ikke jobber hardt nok. At de ikke blør for drakta. Det er typisk for motgang, men Ulland mener innsatsen har vært god nok. Det er ikke der skoen trykker mest.

- Folk synes kanskje at vi ikke jobber hardt nok og har god nok innstilling. Men jeg synes vi har kriget og duellert bra i kampene. Det er ikke det som ødelagt for oss. Men vi må bli mer kyniske når det er nødvendig, samtidig som vi skal ha vårt eget spill.

- Hvordan oppleves denne motgangen som spiller rent mentalt?

- Jeg føler selv jeg har tatt noen steg på mentale. Jeg er blitt tøffere. Uansett hvilken situasjon du er i må du fokusere på det du får gjort noe med, og ikke la deg stresse. Jeg har vært i lignende situasjoner før og vet litt hva det går i. Det er mye av de samme tingene, selv om presset selvsagt er større her, svarer Eirik Ulland Andersen.

Skryter av publikum

Han synes det er et sunnhetstegn at supporterne engasjerer seg og ytrer sin misnøye. Det forteller at det er mange som bryr seg om Strømsgodset. Han mener også at fansen har vært flinke til å støtte laget i kamp.

- GodsetUnionen har vært veldig bra. Det mener jeg virkelig. De har også hatt mye folk på bortekampene. Vi har et bra publikum i Drammen sier Ulland.

De neste kampene er mot Vålerenga (b) og Molde (h). Tøffe motstandere, men det synes Ulland i grunn er like greit.

- Jeg synes det er bra at vi får de kampene der. Jeg gleder meg, sier han.

I fjor scoret han sitt første mål i Godset-drakta nettopp mot Vålerenga på Ullevaal. Bare for å ha nevnt det.

vndji31svzmc1sp76mhlepna5
Annonse fra Eliteserien: