Magnus Lankhof Dahlby, Hasan Hüseyin Duman, Arnar Thor Gudjonsson. Norge G19.

Tre SIF-gutter i aksjon for G19-landslaget

Magnus Lankhof Dahlby, Arnar Guðjónsson og Hasan Hüseyin Duman var alle i aksjon for G19-landslaget i deres treningskamp mot Kongsvinger i dag.

Annonse:

– Alle de tre er på vei opp, og spilte på et godt nivå i dag. Det var viktig for dem å få tatt frem det beste de har inne, og gutta viste at de har noe å gjøre på dette nivået. De leverte en bra søknad til å komme med i troppen til EM-kvalifiseringen alle sammen. Som Godset-mann er jeg veldig fornøyd med dem i dag, sier en tydelig svært tilfreds Håkon Wibe-Lund like etter kampen mot OBOS-ligalaget Kongsvinger i LSK-hallen. I tillegg til å være assistenttrener hos oss har Håkon den samme rollen for G19- og G18-landslaget.

Kampen var en jevnspilt affære, preget av høy intensitet og to lag med et sterkt ønske om å spille ball. Det så lenge ut til å ende målløst, men fem minutter før slutt avgjorde Jørgen Kolstad kampen for Kongsvinger med en flott chip over keeper.

– Magnus er på gang

Magnus Lankhof Dahlby (nr. 19) i aksjon for Norge G19 mot Kongsvinger.
Magnus Lankhof Dahlby (nr. 19) i aksjon for Norge G19 mot Kongsvinger.

Magnus Lankhof Dahlby (18) fikk sjansen fra start på topp, og leverte en god omgang ut ifra arbeidsforholdene. Han noterte seg kun for en målsjanse midtveis i omgangen, men var et uromoment for Kongsvingers forsvarsspillere, og var nære på ved flere anledninger.

– Det blir litt trangt som alenespiss mot et forsvarsledd på fem, men jeg prøvde å gjøre det beste ut av det, og følte jeg gjorde en grei kamp, sier Magnus, som er fornøyd med hvordan de klarte seg mot mer fysisk sterke motstandere.

– Vi klarte oss bra i nesten 90 minutter mot store og sterke karer. Det er litt surt å tape det på slutten der, men det er mye å lære av det inn mot kvalifiseringen, fortsetter Magnus.

Håkon Wibe-Lund var også fornøyd med det han så av Magnus, som kjemper en hard kamp mot Erling Braut Håland (Molde), Abdul-Basit Agouda (Stabæk) og vår egen nysignering Sebastian Pedersen (lånt ut til Strømmen) om de to spissplassene i landslagstroppen.

– Magnus har vært i bra stigning helt fra starten av Marbella-oppholdet, og har levert bra på trening her. Han kommer seg til et par muligheter, og man ser både i frekvensen i føttene hans og råskapen hans at han er på gang.

– Morsom kamp å spille

I pausen gjorde landslaget åtte endringer, der Magnus var blant de som gikk ut. Samtidig kom Hasan Hüseyin Duman (18) og Arnar Guðjónsson (19) inn. Mens Hasan bidro i det offensive spillet, og viste flere ganger hvilke ferdigheter han har med ballen, leverte en nyfrisert Arnar en veldig solid omgang i midtforsvaret.

Hasan Hüseyin Duman i aksjon for Norge G19 mot Kongsvinger.
Hasan Hüseyin Duman i aksjon for Norge G19 mot Kongsvinger.

– Hasan gjør tidvis mye bra med ball, er flink til å finne rom, og når han gjør det åpner han rom for andre også, og det blir ofte gjennombrudd og målsjanser av det, sier Wibe-Lund.

Midtbanespilleren var selv fornøyd med sin egen prestasjon mot Kongsvinger, og forteller at det var en artig kamp å spille.

– Det var en morsom kamp, og det var artig å spille. Samtidig synes jeg at jeg gjorde det godt, jeg fikk spille som 10er (offensiv midtbane, journ. amn.) og hadde ballen mye, og det er det jeg liker, sier Hasan, som selv om han har slitt med sykdom de siste ukene er godt fornøyd med det han har vist i løpet av dagene med G19-landslaget.

– Det har vært bra nivå og og bra trøkk på treningene, og det er mange gode spillere her, men jeg synes jeg har fått vist meg frem godt, selv om jeg har vært syk.

– Det beste jeg har sett av Arnar

Til slutt skal vi innom Arnar Guðjónsson. Midtstopperen, med ny, kanskje ikke helt frivillig, sveis for anledningen, leverte en meget solid kamp. Såpass sterk at Håkon Wibe-Lund måtte ty til superlativer.

– Det er kanskje det aller beste jeg har sett av Arnar. Meget solid i forsvarsspillet, god i posisjonsspillet, og lå ofte veldig rett. Han fikk mye baller mot seg som han klarerte, og i tillegg klarte å sette på en norsk spiller. Han gjør også mye bra med ballen. Det var ordentlig gøy å se, sier en svært fornøyd Håkon Wibe-Lund om Arnars prestasjon.

Håkon Wibe-Lund
Håkon Wibe-Lund var svært fornøyd med det han så av Arnar Guðjónsson mot Kongsvinger.

Nær scoring

Utover forsvarsspillet noterte også Arnar seg for en målsjanse der både hele trenerbenken og undertegnede selv var sikker på at han hadde stanget Norge i ledelsen.

Etter et, som så ofte før, glimrende slått hjørnespark av Hasan stanget Arnar ballen kontant mot mål – men dessverre i nettet bak mål, og ikke i mål.

– Jeg var helt sikker på at det var mål! Det var en veldig god heading, han går høyt og henger, og det så ut som han styrte den mot mål, sier Håkon.

Arnar selv, som forøvrig har slitt med en kneskade, tar til seg ordene fra Håkon, og var selv nokså fornøyd med prestasjonen – selv om han mente det kunne vært enda bedre.

– Det er veldig godt å høre at han sier det. Jeg føler selv at det gikk bra, men jeg har slitt litt med kneet, så det kunne vært bedre. Men jeg har gjort det beste ut av det. Det var godkjent, oppsummerer midtstopperen fra Gulskogen.

EM-kvalifisering i Tyskland i mars

Nå venter altså en tøff EM-kvalifisering mot Tyskland, Nederland og Skottland, med førstnevnte som vertsnasjon, der kun ett av landene går videre til EM-sluttspillet i Finland. En tøff oppgave, men Håkon Wibe-Lund er positiv etter å ha gjennomført den siste treningssamlingen før det braker løs.

– Det er en kul utfordring. Det blir tøft, men jeg synes vi har vist en veldig bra stigning siden vi tok over laget i fjor, og gutta går fra å være 18 til 19 år, og det er mye som skjer i utviklingen på det tidspunktet. Det skal bli spennende å se hvordan vi står mot så god motstand. Jeg gleder meg veldig, avslutter Håkon Wibe-Lund.

Annonse fra Eliteserien: