Toro tar tre nye år

Hovedtrener Tor Ole Skullerud har forlenget kontrakten med Strømsgodset ut sesongen 2020.

Annonse:

To dager før julaften har vi gleden av å servere en strålende nyhet. Fredag signerte Tor Ole Skullerud på papirene som gjør ham til Godset-trener de neste tre sesongene. Hans opprinnelige avtale utløp etter 2018-sesongen.

- Jeg skriver en ny avtale fordi jeg trives veldig godt i klubben. Både med spillerne og de menneskene jeg jobber med for øvrig. Jeg stortrives også på Marienlyst og sammen med alle som lager en fantastisk ramme rundt det vi gjør der. Det var ikke vanskelig å binde seg til en lengre avtale med Strømsgodset, sier Toro.

Med denne forlengelsen sikrer Godset langsiktighet, forutsigbarhet, kontinuitet og ikke minst kvalitet i den sportslige satsingen.

- Vi er svært fornøyd med å få på plass forlengelsen med Tor Ole. Som trener er han faglig sterk, han har mye erfaring, han er en dyktig formidler og tydelig på hvordan han ønsker å ha det og han har gjort en meget jobb her hos oss. Nå har vi kontinuitet i spillergruppa, trenerteamet og spillestilen, noe som har vist seg å være suksessfaktorer for denne klubben også tidligere, sier sportssjef Jostein Flo.

_E6A2261Tor Ole Skullerud

Sto rakrygget

Intensjonen fra begge parter har hele tiden vært å sikre forlengelse, og derfor er det en gledens dag nå som alle formaliteter er på plass. 47-åringen fra Kongsvinger ser frem til å bygge videre på prosjektet som ble startet for 14 måneder siden.

- Jeg er ydmyk i forhold til at klubben gir meg denne tilliten. Det er veldig stas og veldig stort for meg, og noe jeg setter pris på, sier Tor Ole.

Strømsgodset er på et helt annet sted nå enn for ett år siden. Etter store utfordringer i første halvdelen av 2017, ble avslutningen på sesongen helt ellevill. Toro opplevde stor kritikk utad, men sto rakrygget hele veien og jobbet seg ut av problemene sammen med støtteapparatet, spillergruppa og resten av klubben.

- Tor Ole var med på å snu motgangen og de sterke kreftene rundt det, og både han og klubben kom styrket ut. Jeg tror Tor Ole har lært mye av det siste året, han har vokst seg gradvis inn i klubben og jeg synes han har hatt en flott utvikling som trener, sier Jostein Flo.

Felleskapet og samholdet er kanskje den viktigste årsaken til at klubben kom på vinnersporet igjen. Det hele endte med en snuoperasjon vi knapt har sett maken til på øverste nivå i norsk fotball. Strømsgodset var det beste laget i siste halvdel av sesongen, og sikret den ene klubbrekorden etter den andre.

Åtte strake seire i Eliteserien kommer til å bli stående en stund.

Ikke nok med det. Strømsgodset begynte å vinne på bortebane også under Tor Ole. Til og med på naturgress.

_E6A8226Tor Ole Skullerud

Lært hverandre å kjenne

Nå ser Toro fremover og han mener Godset er godt rustet for det som venter. Ikke minst fordi han selv og teamet har lært klubben, kulturen og menneskene her bedre å kjenne. Og ikke minst motsatt.

- Det vi starter på i 2018 er veldig langt unna det vi startet på i 2017. Enhver klubb har sin kultur og den har vi brukt tid på å bli bedre kjent med. Nå skal vi bygge videre på det vi har startet. Vi skal bli enda bedre, og jeg ser optimistisk inn mot neste sesong, sier Toro.

Han er veldig komfortabel med spillerstallen og gleder seg over at de fleste blir med videre. Det aller meste er på plass allerede.

- Vi har en kompakt spillerstall og det at vi går videre med mange av de vi hadde i 2017 er et veldig godt utgangspunkt. Kontinuitet i spillerstallen er mye viktigere enn alle de nysigneringer man kan ønske seg, sier Tor Ole.

Ikke bare er spillerstallen intakt. Det samme gjelder trenerteamet og støtteapparatet, med unntak av at Bjørn Petter Ingebretsen går inn sin tidligere rolle som toppspillerutvikler.

Annonse fra Eliteserien: