Tor fyller 75

En av våre største helter fyller 75 år. Gratulerer så mye med dagen, Tor Alsaker-Nøstdahl!

Annonse:

Veldig mange gode fotballspillere har spilt i den mørkeblå trøya, båret SIF logoen med stolthet og gitt Marienlyst-publikummet store øyeblikk, historiske seire og uforglemmelige resultater. Noen veldig få blir kalt legender. For noen enda færre er selv betegnelsen legende for snau. 

Tor Alsaker-Nøstdahl fyller i dag 75 år – og i SIF-historien finnes ingen større. Sammen med klassekameratene Inge Thun og Steinar Pettersen danner Tor en uslåelig trio. Det var disse tre som startet det hele, disse tre er ikke bare er en del av vår historie; Det var de som skapte den!

Tor Alsaker Nøstdahl er udiskutabelt den beste midtstopperen i klubben gjennom alle tider. Han er den (sammen med Inge) som har flest kamper for oss (329) med hele 16 sesonger på A-laget – og han ble aldri satt ut av laget! Ikke en eneste gang! Var Tor frisk nok til å spille så spilte han fra start. Fra han var 16 til han var 33.

Tor var tøff, hard, han stilte krav og han var usedvanlig rask. Både i hode og med beina. Han hadde stor fotballforståelse. Men hans kanskje aller beste egenskap var innstillingen, sulten og viljen. Viljen til å vinnne med sitt kjære Strømsgodset. Man merket at Tor spilte fotballkamp, både medspillere, motspillere, dommere og publikum. Først og fremst fordi han var en fantastisk fotballspiller, men dernest fordi han alltid ga litt mer enn alt. Tor var på banen for å vinne med SIF, og ingenting i verden var viktigere enn det når han hadde den marineblå eller hvite trøya på seg.  

Tor spilte bare 10 landskamper, men han meldte forfall til det mangedobbelte. Han var den beste midtstopperen i landet i en årrekke, men han takket høflig nei takk til landslagsspill gang på gang. Hvis Steinar var skadet ikke kunnne være med, hvis Inge og Thorodd ikke ble tatt ut, da ville ikke Tor heller. Det ble ikke det samme uten kompisene. «Det viktigste er Strømsgodset», sa Tor alltid. Mannen fra Rødgata gikk gjerne gjennom murvegger for sin kjære klubb – det føltes aldri like viktig med en annen logo på brystet.

Han var en av de absolutt viktigste spillerne på laget som sørget for tre opprykk, fra 4. divisjon til Eliteserien, deretter tre cupgull, gull og to bronsemedaljer i toppserien. Han var i flere sesonger klubbens kaptein, fast på A-landslaget, når han ville, og ble kåret til Årets Spiller i Norge da Strømsgodset vant «The Double» i 1970. Han var lenge den eneste i klubbens historie som hadde vunnet den prisen, helt fram til Stefan Johansen gjentok bragden da vi vant nytt seriegull i 2013. Tor er også velfortjent Æresmedlem i Strømsgodset. Han ble den første spilleren i vår stolte historie som mottok denne utmerkelsen.

Tors engasjement for klubben har heller ingen like. Han har fortsatt tillitsverv i sin kjære forening, er daglig minst to ganger innom «banen», besøker SIF Hytta hver bidige søndag – og følger selvfølgelig samtlige fotballkamper a-laget spiller hvor hen i verden det må være. Det finnes ingen som blir gladere når vi vinner. Det finnes ingen som er mer ekte blå enn dagens jubilant.

Strømsgodset hadde ikke vært der vi er, eller oppnådd det vi har oppnådd uten Tor Alsaker Nøstdahls kvaliteter og bidrag. Men, enda viktigere – Strømsgodset hadde aldri vært den klubben vi er uten Tors personlighet og tilstedeværelse. Han er på mange måter selve symbolet på Strømsgodset.

I dag flagger vi for en en av de største legendene i klubbens historie. I dag hyller vi en av de som har betydd aller mest - bautaen Tor Alsaker-Nøstdahl.

Gratulerer så mye med 75-årsdagen!

Annonse fra Eliteserien: