Tokstad forlenger ut 2022

Kristoffer Tokstad (28) avslår andre tilbud og forlenger i stedet kontrakten med Strømsgodset ut 2022-sesongen.

Annonse:

Kantspillerens tidligere avtale utløp til sommeren. Etter en periode med spekulasjoner om mulig klubbskifte er det nå klart at Tokstad fortsetter karrieren her i Strømsgodset.

- Det er godt å få avklart sin egen fremtid. Jeg har hatt andre muligheter, men jeg har en sterk motivasjon for å være med videre på det vi nå bygger opp i Godset. Jeg har veldig trua på det vi begynte på i fjor sommer og gleder meg til fortsettelsen, sier Romerike-gutten.

Etter at Henrik Pedersen overtok som hovedtrener i Strømsgodset fikk Kristoffer Tokstad samtidig en oppblomstring. Han sto blant annet frem med to assist og en scoring i de to siste og altavgjørende kampene mot Brann og Kristiansund.

Tokstad legger ikke skjul på at dansken er en viktig årsak til at han nå forlenger avtalen med klubben.

- Jeg føler veldig tillit hos Henrik, jeg føler at jeg har funnet min plass i større grad med han som trener. Måten vi spiller og trener er som skapt for meg og jeg opplever at jeg får ut mer av mitt potensial. Siste halvdel av fjorårssesongen er den beste perioden jeg har hatt i Godset, men jeg har enda mer inne, sier 28-åringen.

- Henrik er en god og inspirerende trener, men også en intens trener. Han stiller tøffe krav og ønsker å pushe grenser hele tiden. Han er opptatt av alle små detaljer som kan gjøre oss litt bedre hver eneste dag. Jeg føler at hele spillergruppa responderer godt på det som skjer. Det er blitt en god treningskultur her nå, sier Tokstad videre.

Som hånd i hanske

Sportssjef Jostein Flo mener det er viktig å skape kontinuitet i en spillerstall hvor det har vært stor bevegelse i siden i fjor sommer. Kristoffer Tokstad står for denne kontinuiteten og Flo mener han også er en viktig kulturbærer i gruppa.

Hovedtrener Pedersen har også vært veldig tydelig på at han ønsker å ha med den løpssterke høyrekanten videre.

- Spillestilen under Henrik passer som hånd i hanske for Tokstad og han tåler også den harde treningen bedre enn de fleste. Jeg ser frem til at vi skal få det beste ut av Tokstad de neste årene, sier sportssjefen.

Kristoffer Tokstad kom til Strømsgodset sommeren 2016 og har spilt 83 kamper for klubben. I løpet av denne tiden har han opplevd alt fra nedrykksstrid til cupfinale og klubbrekorder i antall seire på rad. Tokstad har også spilt under tre ulike hovedtrenere, samt et par midlertidige hovedtrenere. Det er blitt endring på formasjoner og Tokstad er blitt forsøkt i ulike roller.

Under Henrik Pedersen er rollen hans klar glassklar og det er naturligvis viktig for å skape stabile prestasjoner. I dette systemet har Tokstad også etablert gode relasjoner med Lars Vilsvik og Mikkel Maigaard/Herman Stengel på høyresiden.

- Det har vært noen turbulente år i Godset og mye har skjedd på godt og vondt. Men jeg trives utrolig godt her og blitt glad i klubben, sier Tokstad.

Felles forståelse

Han mener Strømsgodset er i ferd med å snu en negativ trend og han tror det er bedre tider i vente for fansen.

- Vi så i høstsesongen i fjor at vi var på høyden med de fleste lag. Nå skal vi bare bygge videre på den positiviteten, sier Tokstad.

Laget er for tiden inne i en tung treningsperiode. Det legges et fysisk fundament, samtidig som det bygges kultur.

- Nå har vi også fått inn «culture game» i trening som bidrar til å øke konkurranse-instinktet også på treningsfeltet. Det nytter ikke å ta pauser her. Gjør du det så er Henrik der med en gang. Vi har fått en felles forståelse for hva som må til. Klarer vi å opprettholde den intensiteten og måten vi trener så kan det bli en veldig kul sesong, sier Kristoffer Tokstad.

Annonse fra Eliteserien: