Tokmac solgt til Ferencvaros

Tokmac Nguen har signert for den ungarske serielederen Ferencvaros.

25-åringen har i helgen besøkt Budapest-klubben og mandag ble overgangen formalisert. Tokmac tar avskjed med lagkamerater i Strømsgodset på tirsdagens trening før han i slutten av uken slutter seg til Ferencvaros.

Tokmac sin avtale med Strømsgodset utløp til sommeren og angriperen har vært tydelig på at ønsker å prøve seg i utlandet.

- Vi ville gjerne beholde Tokmac og har forsøkt å forlenge kontrakten med ham det siste året, men vi har ikke klart å bli enige om en ny avtale. Vi har fått bud fra andre klubber som vi i samråd med Tokmac har takket nei til. Nå er vi blitt enige med Ferenvcaros om en avtale som både vi og han er komfortable med, sier sportssjef Jostein Flo.

Tokmac Nguen spilte alderbestemt fotball i Skiold og Drammen FK før han ble en del av junioravdelingen i Godset. Han debuterte på A-laget tilbake i 2011. Han har spilt 91 kamper og scoret 19 mål.

- Tokki har hatt stor fremgang og utviklet seg veldig de siste sesongene. Han har kvaliteter og en spillestil som har begeistret publikum. Han har vært i søkelyset til klubber i Europa og føler nå at det er riktig å ta steget ut. Dette har vært en drøm for Tokmac i mange år. Vi takker for innsatsen i Godset og ønsker ham lykke til videre i Ungarn, sier Jostein Flo.

Tokmac Nguen synes det blir vemodig å forlate Strømsgodset etter så mange år. Men han føler han måtte gripe denne muligheten i Ferencvaros. Ikke minst betyr det mye for Tokki at det ble en overgang som også Godset kan leve med.

- Det er viktig for meg at folk forstår at jeg reiser fordi dette ble riktig avtale for både Strømsgodset og meg. Jeg er stolt av at klubben sitter igjen med mest mulig penger. Derfor takket vi nei til andre tilbud, forteller Tokmac.

25-åringen vil gjerne få takke for flotte år i Godset og Drammen. Han har tatt steget fra egen junioravdeling til å bli en sentral skikkelse på laget. I hele denne perioden, fra 2011 frem til nå, har nåværende hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen vært treneren hans.

- Jeg setter pris på opplevelsene vi har hatt sammen og alle de bra folkene jeg er blitt kjent med i klubben, både av spillere, trenere, ledere og ansatte. Jeg har utviklet meg mye i Strømsgodset, både som spiller og menneske. Jeg vil også takke fansen for fantastisk støtte disse årene, sier Tokmac.

- Strømsgodset vil alltid være klubben i mitt hjerte og jeg må innrømme at det blir rart å reise. Men planen er at jeg kommer tilbake igjen. Jeg vet hvor jeg skal dra når jeg skal hjem igjen. Jeg må jo runde 100 kamper, sier Tokmac Nguen.

Han gleder seg til å følge Godset videre - nå som supporter.

- Jeg har troen på det som skjer i klubben nå med BP som hovedtrener, en . tydelig spillestil og satsing på litt yngre spillere. Men vi må gi det litt tid. Jeg ønsker spillere, trenere og hele klubben lykke til med sesongen, sier 25-åringen.

Annonse fra Eliteserien: