Tokmac reddet poeng mot Ranheim

Det så ut til å gå mot tap i kveldens bortekamp mot Ranheim, men to minutter på overtid dukket Tokmac Nguen opp – og sørget for at vi fikk med oss et poeng hjem til Drammen.

Etter Andreas Helmersens ledermål etter en snau halvtime så det ut til at det var Ranheim som skulle beholde alle tre poengene etter kveldens kamp, men slik gikk det altså ikke.

Etter at vi hadde prøvd og prøvd uten hell i 90 minutter lyktes det endelig da Tokmac Nguen satte inn utligningen to minutter på overtid.

Se høydepunktene fra kampen her:

Startet kampen godt

Det kunne imidlertid sett annerledes ut tidlig i kampen, for vi kom veldig godt ut fra startblokkene. Allerede i kampens første minutt var Tokmac på ferde for første gang, men avslutningen gikk via et Ranheim-bein og utenfor mål.

Det påfølgende hjørnesparket endte etter hvert i et nytt hjørnespark, der Marcus Pedersen var svært nær ved å heade oss i ledelsen. Dessverre fikk Aslak Fonn Witry rensket unna på streken.

Etter en svært god åpning av oss kom Ranheim mer og mer inn i kampen etter hvert. Hjemmelaget hadde også noen muligheter før de fikk nettkjenning etter en snau halvtime.

Ranheim i ledelsen

Et hjørnespark fra Øyvind Storflor traff låret til Jonathan Parr, før den havnet rett i beina på Andreas Helmersen. Helmersen var usedvanlig alene i boksen, og satte enkelt inn 1-0 alene med Espen Bugge Pettersen.

Etter scoringen var det lite annet å skrive om, og det hele ebbet ut med 1-0 til pause.

I første halvdel av 2. omgang slet vi med å produsere store målsjanser, men vi kom til et par ved Tokmac Nguen, samt noen forsøk fra distanse fra Eirik Ulland Andersen.

Store Ranheim-sjanser

Deretter ble det gjort grep. Først Amahl Pellegrino inn for Kristoffer Tokstad etter en time, og Johan Hove inn for Francisco Júnior et kvarter senere.

Med omtrent et kvarter igjen av kampen fikk så Ranheim to store muligheter. Først etter svakt forsvarsspill, men vinkelen ble for spiss for målscorer Helmersen. Noen minutter senere fikk samme mann en ny mulighet – og denne gangen traff han mål – men en god redning fra Bugge hindret 2-0.

Overtidsutligning fra Tokmac

Deretter prøvde vi oss med en liten sluttspurt, der det riktignok var flere halvsjanser enn 100%-sjanser. Men da det så ut til å skulle ende 1-0 dukket altså Tokmac opp.

Etter at et innlegg ble blokkert og headet ut havnet ballen hos Tokmac på 20 meter. Han la ballen til rette, og satte ballen kontant nede i hjørnet, utenfor Even Barlis rekkevidde.

Dermed får vi med oss et svært viktig poeng hjem fra Trondheim, og en ekstra liten vitamininnsprøytning med Tokmacs overtidsscoring.

Det skal vi bygge videre på når vi skal forsøke å komme oss vekk fra nedrykksstriden de neste ukene. Den neste muligheten til det kommer om en uke når Molde gjester Marienlyst.

Der trenger vi støtten fra dere alle på Marienlyst. Kjøp billett til kampen her.

Ranheim - Strømsgodset 1-1 (1-0)