Tokmac: – De kommer til å gi oss kamp

Assistkongen Tokmac Nguen tar på ingen måte lett på morgendagens kamp, mot det han forventer å være et defensivt Start-lag.

Annonse:

Drøye to måneder etter at Kjetil Rekdal debuterte som Start-trener, mens Bjørn Petter Ingebretsen re-debuterte som Strømsgodset-trener, den gang midlertidig, skal vi igjen møte de gulkledde fra Kristiansand.

– Jeg tror det blir en veldig defensiv kamp fra Start sin side. De vil ta kontringene, og sjansene de får kan fort sitte. For vår del handler det om å holde et høyt tempo med ballen, bevege oss mye, og ikke minst avslutte angrepene våre, sier Tokmac Nguen foran det Start-trener Kjetil Rekdal til egne hjemmesider har omtalt som høstens tøffeste kamp.

– Mer solide kollektivt under Rekdal

Den nevnte kampen for drøye to måneder siden endte 1-1, der én av Tokkis ni målgivende pasninger denne sesongen sørget for at vi fikk med oss ett poeng hjem fra Sørlandet.

Mye har skjedd siden den gang, og både BP og Rekdal har fått noen måneder med sine respektive klubber. Der vi blant annet mot Bodø/Glimt i forrige hjemmekamp og i 2. omgang mot Odd sist så hva Bjørn Petter har gjort med vårt lag, mener Tokmac at Rekdal også har fått litt orden i sine gutter.

– De har vært mer solide kollektivt etter at Rekdal tok over. Jeg regner med at de kommer med et høyt press, og kommer ut i hundre for å gi oss kamp, men de kommer til å forsvare seg, sier drammensgutten.

Forsterket Start-lag

Samtidig har Start forsterket laget i sommer overgangsvindu. Tidligere Odd-spiller Herolind Shala har kommet fra Lyngby, og allerede rukket å spille to kamper for sin nye klubb. Rett før vinduet stengte signerte de også angriperne Ibrahim Arafat Mensah og Adeleke Akinyemi.

Sistnevnte har scoret 13 mål på 17 kamper for latviske Ventspils denne sesongen, men det er usikkert om spissen blir spilleklar til morgendagens kamp.

– Jeg har ikke veldig god oversikt over spillerne de har signert, men de investerer, og det må de om de skal komme seg ut av den sumpa de er i, mener Tokmac, som også legger til at tiden får vise hvor gode nysigneringene er.

Tokmac Nguen noterte seg for både scoring og assist i forrige hjemmekamp – og det er det slett ikke utenkelig at han gjør i morgen også.
Tokmac Nguen noterte seg for både scoring og assist i forrige hjemmekamp – og det er det slett ikke utenkelig at han gjør i morgen også.

Nysigneringer eller ei, skal Start få med seg poeng hjem fra Marienlyst blir nettopp Tokmac en av spillerne de må stoppe.

Kantspilleren står med tolv målpoeng på 20 kamper denne sesongen, samtidig som han også har notert seg for ni målpoeng på ni treningskamper og latterlige fire målpoeng på den ene kampen han har spilt for Team SIF i 3. divisjon.

Skulle man velge å ta med alt dette blir totalen 25 målpoeng på 30 kamper i 2018 – eller målpoeng hvert 89. minutt om du vil.

Hvis det snittet skulle øke i morgen, så er vel ikke det noe man ønsker å gå glipp av.

Billetter til morgendagens kamp kjøpes her.

Annonse fra Eliteserien: