Tokki og Ulland senket Vålerenga

Tokmac Nguen sendte først Marienlyst til himmels elleve minutter ut i 2. omgang. Et kvarter etter gjorde Eirik Ulland Andersen det samme. Det ga Strømsgodset tre etterlengtede poeng mot Vålerenga i kveld.

Det var også tydelig fra første spark på ballen at dette var en kamp vi skulle vinne.

Både våre elleve ute på banen og de drøye 6000 på tribunen gikk ut med høy intensitet fra start. Allerede i kampens første minutter presset vi Vålerenga lave, og sammen med GodsetUnionen vistevi Vålerenga og gamle kjente hvor tøft det skal være å komme til Gamle gress.

Se høydepunktene her:

Styrte spillet i åpningen

Vår første store mulighet kom etter et kvarters spill da Amahl Pellegrino tok ned ballen på hjørnet av 16-meteren, og dro seg innover i banen, før han prøvde å legge ballen i det lengste hjørnet. Dessverre strøk ballen stolpen, og gikk utenfor.

Vi fortsatte å kjøre kampen utover omgangen, men selv om vi ofte oppholdt oss på Vålerengas tredjedel uteble de aller største sjansene.

I minuttene før pause hevet Vålerenga seg så noe, uten at de klarte å true målet til Morten Sætra nevneverdig.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

VIF-sjanse etter pause

Sju minutter ut i andre omgang kom Vålerengas største sjanse i kampen på en god overgang. Sam Adekugbe fant Bård Finne med en god ball, og Finne spilte deretter gjennom Sam Johnson. Han satte imidlertid ballen over.

Våre to første sjanser i 2. omgang var et frispark fra Eirik Ulland Andersen og et langt gjennomspill til Tokmac Nguen. Disse også uten uttelling, men likevel et forvarsel på hva som kom senere i omgangen.

Tokmac fikk hull på byllen

Elleve minutter ut i omgangen kom omsider det etterlengtede målet.

En intet mindre enn glimrende ball fra kaptein Jakob Glesnes fant Tokmac Nguen i bakrom. Noen minutter tidligere kom han for tett på Adam Larsen Kwarasey – og det så det ut til at han kom til å gjøre denne gangen også – men ved denne anledningen så det ut som Tokmac aldri hadde gjort noe annet enn å være en rutinert målsnik.

25-åringen lot seg ikke skremme av at Vålerenga-målvakt Kwarasey kom ut og gjorde seg så stor som overhode mulig, men kastet seg frem og skled ballen mellom beina og i nettet –  til enorm jubel, glede og lettelse fra tribunen.

Frisparkperle fra Ulland

Tjue minutter før slutt fikk vi så et nytt jubelbrøl og påfølgende disco-dansing.

Mos Abdellaoue fikk frispark like utenfor feltet, og som så mange ganger før skrudde Eirik Ulland Andersen ballen vakkert i hjørnet.

I sluttminuttene kunne både Lars Vilsvik og Amahl Pellegrino lagt på til 3-0. Ingen av sjansene resulterte i scoring, men hva gjør vel det.

2-0 ble det. Det gir tre poeng. Tre livsviktige og ubeskrivelig deilige poeng.

Og vi har fått blod på tann. På onsdag har vi planer om å komme oss til cupfinalen – med deg på tribunen. Kjøp din billett til semifinalen mot Lillestrøm her.

Strømsgodset - Vålerenga 2-0 (0-0)
27. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 6 855 tilskuere
Mål: 1-0 Tokmac Nguen (56.), 2-0 Eirik Ulland Andersen (70.)
Gule kort: Henning Hauger (SIF), Jonatan Tollås Nation og Magnus Grødem (VIF)
Dommere: Tommy Skjerven (Kaupanger), Jon-Michael Knutsen (Løvenstad) og Anders Olav Dale (Nordre Holsnøy)
Vårt lag (4-2-3-1): Morten Sætra - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Mounir Hamoud, Jonathan Parr - Herman Stengel, Henning Hauger - Eirik Ulland Andersen, Tokmac Nguen, Amahl Pellegrino - Mustafa Abdellaoue.