_A742656Web Tobias

Tobias Gulliksen solgt til Bodø/Glimt

Tobias Fjeld Gulliksen (20) er klar for Bodø/Glimt fra 1. august. Salget er det nest største for Strømsgodset gjennom historien. Vi takker Tobias for innsatsen i blått og ønsker Konnerud-gutten masse lykke til videre!

Annonse:

Etter en tid med forhandlinger nådde Strømsgodset i forrige uke enighet med serielederen om rammene for en overgang. Tobias har siden gjennomgått medisinsk sjekk og sluttført sin personlige avtale. Fredag ble Konnerud-gutten presentert som ny Bodø/Glimt-spiller på en pressekonferanse på Aspmyra.

Se Tobias sin avskjedshilsen på YouTube eller i videospilleren under:

Strømsgodset har vært i dialog om salg av Tobias Fjeld Gulliksen i de tre seneste overgangsvinduene. Flere utenlandske klubber har vist interesse og fulgt Tobias tett, men det har ikke avstedkommet noen konkrete bud.

- Vi har forsøkt å forlenge kontrakten til Tobias, men han har vært tydelig på at han føler seg moden for et nytt steg, og derfor har vi jobbet aktivt med å få til et salg av Tobias i sommer, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo, og forteller videre om prosessen.

- Primært så har vi jobbet med å finne en klubb til Tobias i utlandet, men det var kun Glimt som kom med et bud i den størrelsesordenen som skulle til for en overgang, fortsetter Flo, og roser samtidig Glimt for å velge å legge pengene de har tjent på Europa-spil og store spillersalg hos andre norske klubber.

- Tobias ønsket denne overgangen, og med ett år igjen av kontrakten, så ville det vært uforsvarlig av oss å avslå bud av en slik størrelse.

Dersom Tobias fortsetter sin fine utvikling, vil det være gode muligheter for at han tar steget ut i Europa fra Glimt. Da vil det dryppe ytterligere på Strømsgodset.

- Det er alltid synd å miste gode fotballspillere, men dette er et viktig salg som vil styrke klubben på sikt. Vi ønsker Tobias lykke til videre på ferden og takker for den jobben han har lagt ned i SIF. Tobias er en fantastisk gutt som vi unner alt godt videre. Med det talentet han har, og den mentaliteten og innstillingen han viser, så er vi trygge på at Tobias kommer til å nå langt, sier Flo.

Salget av Tobias Fjeld Gulliksen er det neste største i SIFs historie, kun slått av Martin Ødegaards overgang til Real Madrid i 2015, og det er en av de aller største noensinne mellom to norske klubber.

- Detaljene i avtalen er konfidensiell, og jeg ønsker ikke å kommentere summer. Men vi er godt fornøyde med rammene. Dette er et stort og viktig salg for Strømsgodset, et salg som gir oss økonomisk stabilitet og forutsigbarhet fremover, og som vil bidra til å skape ny vekst og utvikling i klubben, sier daglig leder Magne Jordan Nilsen.

Han legger ikke skjul på at Strømsgodset har vært gjennom noen krevende år med anstrengt økonomi, men at de allerede før salget av Tobias har stabilisert denne situasjonen. Derfor ser den daglige lederen nå lysere på fremtiden for klubben.

- Pengene som kommer inn fra salget gir handlingsrom for nye investeringer, men skal forvaltes med et langsiktig perspektiv og i tråd med klubbens strategi. Vi skal bygge videre på det fundamentet som er lagt og de fremgangene vi nå opplever, og jobbe knallhardt sammen for å ta nye steg. Dette gir oss muligheten til å bygge et mer robust Strømsgodset for fremtiden, sier han videre.

Det er gledelig å se den positive utviklingen til mange av våre talenter, som også vokser med oppgaven når de får tilliten på A-laget. Dette er spillerutvikling i praksis.

- Når en spiller reiser videre, så gir det muligheter for andre til å skinne. Utviklingen til Tobias bør være til inspirasjon for våre talentfulle unggutter. Det er lenge siden vi har hatt så mange spennende spillere som kommer opp fra egne rekker, og dette er resultat av målrettet talentarbeid over tid. En stor fjær i hatten til vår utviklingsavdeling, og så ser vi at Jørgen og hans team er flinke til å gjøre spillerne klare for det neste nivået, sier Jostein Flo.

Tobias Fjeld Gulliksen har gått gradene i Konnerud IL. Han var innom vårt Eliteakademi, før han meldte overgang som 14-åring. Året etter hadde Tobias sine første treninger med A-laget og signerte deretter på sin første proffkontrakt. Han debuterte for SIF som 16-åring og fikk for alvor sitt gjennombrudd to år senere.

- Vi synes det er ekstra hyggelig og inspirerende at moderklubben Konnerud, som har spilt en viktig del i Tobias sin utvikling og som vi har et godt samarbeid med, får en andel av denne overgangen. Dette er penger som gjør at barn og unge på Konnerud får et enda bedre tilbud, sier Magne Jordan Nilsen.

Strømsgodset takker Tobias Gulliksen for innsatsen i Strømsgodset og ønsker han masse lykke til videre!

Annonse fra Eliteserien: