Tobias forlenger til 2024

Denne sesongen har Tobias Fjeld Gulliksen (18) fått sitt gjennombrudd i Eliteserien. Nå har midtbanetalentet forlenget sin kontrakt med Strømsgodset frem til sommeren 2024.

Annonse:

Tidligere i sommer skrev Åssiden-gutten Ole Kristian Enersen (19) under på en forlenget kontrakt med Strømsgodset ut 2024-sesongen. Rett etterpå var det Halldor Stenevik (21) sin tur til å sette navnetrekket på en ny avtale ut 2024.

Det er med stor glede vi nå kan fortelle at også Tobias Fjeld Gulliksen har signert en langtidsavtale med Strømsgodset – frem til sommeren 2024.

- Jeg har veldig lyst til å bli værende i Strømsgodset en stund til og gi noe tilbake til klubben. Det er det viktigste etter den tilliten som Godset og trenerteamet har vist meg. Den perioden her har vært helt fantastisk. Nå er det bare å fortsette å utvikle seg videre, sier Konnerud-gutten.

SIFs nummer 17 har virkelig imponert denne sesongen og spilt seg fast plass på laget. Så langt står han med 11 kamper fra start i Eliteserien og to herlige fulltreffere – mot Stabæk og Brann. Men Tobias lener seg ikke tilbake av den grunn. 18-åringen er sulten på mer.

- Jeg gleder meg til siste del av sesongen og håper å by på flere målpoeng og kose meg enda mer, sier Tobias.

Se intervju med lysluggen her:


Han formelig stortrives i klubben og synes det er en deilig atmosfære på Marienlyst for tiden. Tobias roser trenerteamet for måten de jobber med spillerne – både på og utenfor banen. Han opplever en gjeng som står veldig samlet og som har det veldig gøy med fotballen.

- Hvorfor har du slått ut i full blomst og vært så god i år?

- Hovedsakelig på grunn av tillit og fordi jeg har fått klare og tydelige beskjeder hele veien på hva som har vært bra og hva jeg må bli bedre til. Wibe, BP og resten av trenerteamet har hjulpet meg ekstremt med å ta de riktige stegene og ha riktig fokus, svarer unggutten.

Dette er den tredje kontrakten Tobias skriver med Strømsgodset. Den første signerte han som 15-åring samtidig med storebror Mathias, som nå spiller i Asker. I desember 2019 forlenget Tobias avtalen ut 2022. Den samme høsten satt han på benken i Eliteserien som den yngste i SIF siden Martin Ødegaard. I fjor kom debuten og denne sesongen har Tobias altså etablert seg på laget.

- Tatt store steg

- Tobias har tatt store steg i år og prestert på et høyt nivå til å være så ung. Vi er utrolig glade for å få på plass denne forlengelsen, slik at Tobias nå får ro og langsiktighet til å fortsette den fine utviklingen her i Strømsgodset. Tobias går en lys fremtid i møte og vi skal hjelpe han på veien, sier leder for sport og spillerlogistikk i SIF, Jostein Flo.

Tobias Fjeld Gulliksen feirer scoring i blått.
Tobias Fjeld Gulliksen feirer scoring i blått.

- Det er flere unge spillere i klubben som er på vei opp og frem om dagen. Dette er en svært hyggelig utvikling og i tråd med vår strategi. Vi har nå skrevet lengre avtaler med flere av unggutta i troppen og det er naturligvis viktig for å bygge SIF inn i fremtiden, sier Flo videre.

Håkon Wibe-Lund er henrykt over å ha med Tobias videre og mener G18-landslagsspilleren er et strålende eksempel på hvordan SIF skal drive.

- Her har vi en ung lokal gutt som slår gjennom etter å ha gått gradene i et godt miljø i moderklubb først, for deretter å ta nye steg gjennom vår U-avdeling som har gjort en fremragende jobb. Men den aller største jobben har Tobias gjort selv. Det er utrolig moro å følge utviklingen hans, sier SIFs hovedtrener.

- Tobias er kvikk, offensiv og leken med ball. I tillegg jobber han knallhardt for å vinne den tilbake. Han er alltid i godt og smittende humør, han er en modig og ekte gutt, sier Wibe-Lund videre.

Pappa Knut Anders Gulliksen (t.v.) var på plass da sønnen Tobias forlenget kontrakten med SIF til sommeren 2024.
Pappa Knut Anders Gulliksen (t.v.) var på plass da sønnen Tobias forlenget kontrakten med SIF til sommeren 2024.

 

Annonse fra Eliteserien: