Tobias (15) trener med A-laget

Tobias Fjeld Gulliksen (15) spås en lys fremtid på fotballbanen. Nå hospiterer midtbanetalentet fra Konnerud på A-lagstreningene.

Annonse:

I vinter signerte Tobias og storebror Mathias (18) sine første proffkontrakter med Strømsgodset. Det var et stolt øyeblikk for brødrene og hele familien. 15-åringen har siden den gang fortsatt sin gode utvikling i rekruttstallen, under vingene til Øyvind Thorsen og Harald Johannessen.

Tobias har vist såpass lovende takter at han nå skal være med på enkelte A-lagsøkter fremover. Torsdag trente den kreative midtbanespilleren for andre gang med de store gutta. Storebror Mathias har også fått prøve seg på A-lagsøkter, både i vinter og gjennom fjorårssesongen.

- Veldig gøy å få lov til være med her. Det er både inspirerende og motiverende, sier 15-åringen fra Konnerud.

Nå skal han ta med seg det han lærer på A-lagsøktene ned på rekrutt og jobbe steinhardt for å bli enda litt bedre hver eneste dag. 

Hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen liker det han ser av Tobias Fjeld Gulliksen og synes det er flott at gutten får impulser fra de beste i klubben. G16-landslagsspilleren vil delta på enkelte A-lagsøkter fremover, men vil fortsette å ha sin treningshverdag i rekruttstallen og spille kamper for G18 og Team SIF.

- Jeg elsker at vi har med unge spillere på A-lagstreningene. Tobias har jeg fulgt siden han var liten og det er moro å se den flotte utviklingen hans, sier BP.

- På treningen i dag ser vi at han vil ha ball og han byr på seg selv. Det er veldig positivt. Det kom til og med en liten tunnel på Mounir i possession-spillet, fortsetter vår hovedtrener.

Kaptein Jakob Glesnes er også imponert over unge Gulliksen. Det han liker aller best er hvor offensivt til verks 15-åringen går i møtet med A-lagsgutta.

- Han er uredd og det er litt trøkk i han også. Han har vist frem masse fint offensivt og gitt et veldig positivt inntrykk. Jeg synes han har hatt to gode treninger med oss. Et stort talent, sier Glesnes.

Etter torsdagens økt tok kapteinen ansvar og inviterte Tobias med på en runde med "gris" i midtsirkelen, som er et fast innslag for noen av spillerne etter treningene. 

Annonse fra Eliteserien: