To ganger tosifret

Johan Hove (20) og Lars-Jørgen Salvesen (24) er kun den fjerde Godset-duoen som har scoret ti mål i samme sesong på øverste nivå de siste tjue årene.

Annonse:

Ola Kamara og Péter Kovács gjorde det i sølvsesongen 2012, Marcus Pedersen og Iver Fossum gjorde det i sølvsesong nummer to i 2015 og superduoen Bassel Jradi og Eirik Ulland Andersen gjorde det da vi leverte enorme åtte seire på rad i 2017.

Lørdag sørget Lars-Jørgen Salvesen for å skrive opp både eget og Johan Hoves navn på den samme lista, da han scoret sitt åttende, niende og tiende seriemål for sesongen – det samme antallet som Johan nådde i Aalesund for snaue to uker siden, etter å ha blitt assistert av nettopp Salvesen.

Johan sto oppført med to mål på 42 eliteseriekamper før årets sesong, men har som de fleste vet hatt en formidabel utvikling denne sesongen. 20-åringen har i år levert imponerende ti mål på 29 kamper fra sin indreløper-rolle på midtbanen.

Lørdagens helt sto med ni mål på 68 eliteseriekamper da han ankom Drammen i fjor sommer, og har siden den gang notert seg for 17 mål på 42 kamper.

Med de tre målene mot Odd passerer han blant annet de to lokale heltene Tokmac Nguen og Gustav Wikheim når han tangerer Odd Johnsen og tar plass i topp 20 på lista over flest eliteseriemål for klubben.

Med sine sju målgivende pasninger er han nå også inne på Eliteseriens topp 10-liste over målpoeng for 2020-sesongen.

Nå er milepælen tosifret antall mål nådd for dem begge, samtidig som det aller viktigste, trygg plass i Eliteserien, er i boks. Det gir oss muligheter for å senke skuldrene foran morgendagens hjemmekamp mot Stabæk – den aller siste i årets sesong.

Det betyr imidlertid ikke at vi har tatt ferie riktig ennå. Med 10. plassen innenfor rekkevidde har vi for alvor plan om å ringe julen inn ved å gi Marienlyst-publikummet og våre øvrige supportere en oppmuntrende avslutning på denne spesielle sesongen.

Se intervju med toppscorerduoen etter mandagens økt her.


Annonse fra Eliteserien: