To debutanter og én «comeback kid»

Martin Spelmann og Yacouba Sylla får sine første minutter i Godset-drakt mot Vålerenga fredag. I tillegg gjør Marcus Pedersen comeback – fem måneder etter han pådro seg en alvorlig skulderskade.

Annonse:

Fredagens møte med Vålerenga på Intility Arena er den nest siste treningskampen før alvoret tar til i Eliteserien. Oppgjøret starter klokken 13.15 og sendes direkte på Eurosport Norge.

Det knyttes naturlig nok forventninger til at nykommerne Martin Spelmann og Yacouba Sylla får sin uoffisielle debut i Strømsgodset. Begge starter på benken, men skal etter planen spille de siste 30 minuttene.

Spelmann er inne i sin andre treningsuke og har funnet seg godt til rette i Drammen – både på og utenfor banen. Sylla har kun gjennomført tre økter med nye lagkamerater, men det er liten tvil om midtbanespilleren har holdt seg i form mens han har jaktet ny klubb.

Se bilder her fra Sylla sin tredje trening med Godset:

- Både Sylla og Spelmann har gjort et godt inntrykk på oss. Dette er spillere som involverer seg, som kommuniserer på banen, som tar ansvar og vil ha ball. De har også intensitet og fysisk tilstedeværelse i spillet sitt. De har egenskaper vi trenger og vi gleder oss til å se de i kamp, sier hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen.

Comeback for Marcus

Siden det er en stund siden begge spilte tellende kamp, velger trenerteamet å matche de forsiktig i starten. Bytte av underlag må også med i vurderingen. Dermed landet de på 30 minutter mot Vålerenga på Intility. Sylla skal inn som defensiv midtbane, mens Spelmann går inn på høyresiden på midten.

I tillegg skal Marcus Pedersen få sine første kampminutter siden den stygge skulderskaden han pådro seg mot Sandefjord i fjor høst. Kraftspissen har drevet systematisk opptrening siden desember og ligger foran skjema. Den siste tiden har Marcus sett stadig skarpere ut på trening og nå er han altså klar til å teste seg i kamp.

- Jeg er ikke helt 100 prosent ennå, men jeg føler at formen blir gradvis bedre. Nå trenger jeg først og fremst å få noen kamper i beina og da går det nok ikke så lang tid før jeg der jeg skal, sier mannen som dunket inn 14 mål i ligaen i 2018.

BP er fornøyd med progresjonen til Marcus og ser frem til å få ham i kampform. Mot Vålerenga kommer Marcus til å få 15-20 minutter og så blir det ventelig mer i generalprøven mot Start neste helg. Da kan det også være at vi får se Marcus og Mos i tospann på topp. Gutta banket inn til sammen 30 kasser i 2018 og det blir helt åpenbart spennende å få begge i gang i det nye systemet.

Slik starter SIF

Ellers er BP fornøyd med spillerne og hvordan de hver dag jobber med å ta nye steg – både individuelt og som lag. Fokusområdet mot Vålerenga er først og fremst å flinkere til å holde på ballen og ha større tempo og presisjon i eget grunnspill.

- Vi må være enda mer presise med ballen enn vi klarte sist mot Sarpsborg. Mye ligger der. Da vil vi skape flere sjanser, men også forsvare oss bedre som lag, sier BP.

Strømsgodset stiller følgende lag mot VIF:

Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Mounir Hamoud, Jonathan Parr – Kristoffer Tokstad, Johan Hove, Herman Stengel, Martin Rønning Ovenstad – Sebastian Pedersen, Mos Abdellaoue

Benken: Morten Sætra, Nico Mickelson, Lars Sætra, Henning Hauger, Yacouba Sylla, Martin Spelmann, Amahl Pellegrino, Marcus Pedersen

Annonse fra Eliteserien: