Tilbake på Marienlyst

Endelig er han tilbake: Vi tok en prat med Duplexe Tchamba etter hans første økt tilbake på Marienlyst.

Annonse:

Den kamerunske midtstopperen har vært ute med en muskelskade i låret siden laget møttes etter koronaavbrekket, og har fått behandling og vært i opptrening hos RC Strasbourg, klubben han er på utlån til Strømsgodset fra.

Et låneopphold som i utgangen av juni ble forlenget med ytterligere ett år.

– Jeg er veldig glad for å kunne fortsette i Strømsgodset. Det er en fantastisk klubb med en dyktig trener, godt støtteapparat og flotte supportere. Jeg trives veldig godt og ser frem til å fortsette utviklingen min her. Det er godt å spille under en trener som forstår meg både som spiller og menneske, sa han på telefon fra Frankrike i etterkant av forlengelsen.

Vi er nå veldig glade for å få Duplexe tilbake til Drammen. U23-landslagsspilleren hadde en svært god høst i Drammen, der han spilte samtlige kamper i høstsesongen.

Han var også i høyeste grad involvert i at vi sikret plassen i Eliteserien, spesielt da han noterte seg for sine to første scoringer i Strømsgodset-drakta – først i 6-0-seieren over Brann i siste hjemmekamp, før han kronet en fin høstsesong med å bli matchvinner i 2-1-seieren borte mot Kristiansund i siste serierunde, der vi som kjent sikret plassen.

Høstsesongen i Strømsgodset var også nok til at Duplexe ble glad i både klubben, supporterne og byen, og 22-åringen var tydelig fornøyd med å være tilbake på Marienlyst etter det lange skadeavbrekket.

Må fases gradvis tilbake

Han må riktignok fases forsiktig inn i full trening og trenger litt tid før han er klar for kamp igjen.

Torsdag trente han sammen med fysisk trener Aaron Horne. Aaron og resten av det medisinske teamet skal jobbe tett med Duplexe i tiden fremover for å gjøre han best mulig rustet for å komme tilbake i trening med laget – og etter hvert være tilbake i kamp.

– Jeg er veldig glad for å være her igjen, være tilbake på feltet og med fotballskoene på. Jeg er snart tilbake, smiler 22-åringen etter sine første økt tilbake på Marienlyst.

Se hele intervjuet med Duplexe etter torsdagens økt her.


Annonse fra Eliteserien: