Tilbake i Strømsgodset

Knut Ahlander (19, bildet) og Morten Sætra (20) er tilbake på trening etter endt låneopphold i henholdsvis Asker og Nybergsund/Trysil.

Annonse:

Begge de to spilte i PostNord-ligaens avdeling 1, der Knuts Asker kom på 3. plass, målforskjell bak kvalifiseringsplass til OBOS-ligaen, mens Mortens Nybergsund kom på 10. plass, ni poeng over nedrykk.

11 målpoeng for Knut

For Knuts del har det vært en todelt sesong. Etter ni kamper lå Asker helt nederst på tabellen, mens Knut kun hadde én scoring før sommerpausen. I høst har både han og laget sprudlet, og Knut endte på fire scoringer og sju målgivende pasninger.

– Vi fikk en tung start der vi slet med å vinne kamper, men ble bedre og bedre utover sesongen, sier Knut, som forteller at han trivdes godt i Asker.

– Jeg trivdes veldig godt med spillergruppa, trenerapparatet og alle rundt. Det var et veldig fint og lærerikt år for meg, forteller 19-åringen, som fikk sin uoffisielle debut for Strømsgodset i treningskampen mot IFK Göteborg i fjor sommer. I årets oppkjøring rakk han å få med seg kampen mot Fram Larvik før han dro til Asker i februar.

I Asker har han stort sett spilt innoverkant, mest på venstrekanten i 4-4-2, men også vært innom 3-4-3, indreløper i 4-3-3 og tier i 4-2-3-1. Selv om det ble en bitter avslutning på sesongen, der det etter en dramatisk siste runde kun var målforskjell som skilte Raufoss på kvalifiseringsplass og Asker, hadde Asker en glimrende høstsesong der Knut utviklet seg mye.

Morten førstekeeper i Nybergsund

For Mortens del har det også vært et vellykket låneopphold, der han spilte 23 av 26 seriekamper. For lagets del gikk det dårligere enn man hadde håpet, men Morten føler uansett at han lærte mye av sesongen i Nybergsund.

– Det var en litt skuffende sesong for lagets del, men jeg føler jeg har utviklet meg bra i løpet av sesongen.

Etter å ha vært ute av laget i tre kamper i vårsesongen, spilte Morten de tjue siste kampene, og etablerte seg som lagets førstevalg mellom stengene denne sesongen.

Som motstandere i samme avdeling møttes de to naturligvis også til kamp både på Føyka og i Nybergsund. Den første kampen på Føyka endte 2-2 etter at Asker hadde gitt fra seg en tidlig tomålsledelse, mens det i motsatt oppgjør var Nybergsund som ga fra seg en tomålsledelse. Da scoret Knut Askers første mål i snuoperasjonen fra 2-0 til 2-3.

Etter endt sesong i OBOS-ligaen kommer også Christopher Lindquist (Florø) og Henrik Bredeli (Fredrikstad) tilbake til Drammen for å delta på A-lagstreningene. De fire unggutta skal trene med A-laget frem til de tar ferie etter sesongen.

Annonse fra Eliteserien: