Kristoffer Tokstad

Tidenes beste testresultat i Godset

Kristoffer Tokstad slo sin egen klubbrekord på utholdenhetstesten. Samtidig var gjennomsnittet i spillergruppa det høyeste noensinne.

Annonse:

Mandag gjennomførte Strømsgodset-spillerne årets tredje yo-yo test på Marienlyst. Resultatet viser at det i alle fall ikke skal stå på den fysiske formen denne høsten. Godset-gutta har nemlig aldri vært i bedre forfatning rent utholdenhetsmessig.

Snittet i gruppa var på over 1200 meter, noe som er på et godt internasjonalt nivå. Aller best var løpsmaskinen Kristoffer Tokstad, etterfulgt av Jonathan Parr og Lars Vilsvik. Gutta pushet hverandre til å ta ut alt av krefter i kamp mot melkesyra og stigende puls.

Tokstad løp 1640 meter og forbedret med det sin gamle rekord på 1560 meter. Til sammenligning hadde en spiller som Iver Fossum sitt beste resultat på 1520 meter.

Også Jonathan Parr og Lars Vilsvik noterte personlige bestenoteringer på testen, med henholdsvis 1600 og 1440 meter.

- Det er deilig å se etter ferien man fortsatt er i form. Det er en god tilbakemelding å få, sier Kristoffer Tokstad.


God treningskultur

Han var vært på ferie i Spania og har ikke slurvet med egentreningen. Resultatene på testen tyder på at de fleste har gjort jobben i sommer. Det er rett og slett en holdningssterk spillergruppe i Godset med god treningskultur, noe som lover godt foran høsten.

- Det er flere på laget som satte ny rekord i dag. Det tyder på at vi har et bra opplegg og at flere av gutta har vært profesjonelle og gjort det de skulle i ferien. Nå gleder vi oss til høstsesongen, sier Tokstad.

Mannen som har ansvaret for treningsprogrammet er fysisk trener Torstein Dalen. Han har full kontroll på guttas fysiske form og måler det aller meste med avansert GPS-teknologi – både i trening og kamp.

- Det er godt å se at stadig flere spillere forbedrer sine testresultater. Gutta leverer det beste snittet siden vi begynte disse testene i Godset i 2012, og det viser at vi har en profesjonell og treningsvillig gruppe, sier fysisk trener Torstein Dalen.

Det er flere måter å praktisere denne testen på, ikke minst hva gjelder antall advarsler spillerne får før de er ute av dansen. Derfor er det litt ulike resultater rundt omkring. Dalen praktiserer den strengeste varianten med minst mulig slingring, da han mener dette gir mest realistiske tall.

Orker mye

Både testingen og GPS-målingene fra kampene dokumenterer at det er sidebackene og kantspillerne våre som løper både mest og fortest. Èn ting er å måle utholdenhet, men det er vel så relevant å se antall høyhastighetsløp spillerne tar i løpet av en kamp.

- I denne spillestilen trenger vi backer og kantspillere med stor fysisk kapasitet. Det visste vi før sesongen, og derfor er det gledelig å få bekreftelser på at de orker så mye, sier Torstein Dalen.

En spiller som Tokmac Nguen leverte også sitt beste resultat på denne yo-yo testen og han løp hele 300 meter lengre enn forrige test i mars. Tokki er rett og slett i meget god fysisk form, noe han også dokumenterte i forrige kamp mot Molde.

Der tilbakela han 12 kilometer totalt og løp nesten 1500 meter over 20 km/t og 700 meter over 25 km/t. Han hadde 23 sprinter i løpet av kampen, og alt dette er solide tall fra vår lettbente kantspiller.

Annonse fra Eliteserien: