Tidenes beste i Godset-podden

I ukens podcast røper Steinar Pettersen at han takket nei til både Ajax og Bayern München på 70-tallet. Tidenes beste Strømsgodset-spiller trivdes best i Drammen.

Annonse:

Steinar Pettersen er utvilsomt den største legenden i klubbens historie. Han scoret 220 mål på 272 kamper for sitt kjære Strømsgodset – og det uten korsbånd i det ene kneet. Ingen har scoret flere mål for klubben. Steinar er tre ganger norgesmester og skjøt Godset til The Double i 1970. Han er også seks ganger norgesmester i bandy og hjalp landslaget til VM-sølv i Moskva på 1960-tallet.

Steinar Pettersen er ganske enkelt den største av dem alle i Strømsgodset. Derfor er det helt fortjent reist en statue av ham utenfor Marienlyst, som et symbol på klubbens første storhetstid på 60 og 70-tallet. På statuen er det inngravert «Primus inter pares» - som er latinsk for «Fremst blant likemenn». En passende beskrivelse av hedersmann som Steinar.

En glimrende fotballspiller. Et fantastisk menneske. En forbilledlig ambassadør.

Steinar har aldri vært typen som fremhever seg selv. Han løfter alltid frem lagkameratene og ønsket ikke noe statue hvis det ikke skulle stå som et symbol på hele LAGET. Men statue ble det – mye takket være den iherdige innsatsen til markedssjef Rune Marthinsen og noen velgjørere med et stort blått hjerte.

I podcasten blir det naturlig nok mye skryt av Steinar. Ikke minst fordi Rune Marthinsen også er med som gjest. Han er en av de menneskene på denne planeten som setter Steinar aller høyest.

Med herrene Pettersen og Marthinsen i studio blir det rikelig med mimring om en gyllen epoke. Og da snakker vi helt ned på detaljnivå. Vi går faktisk helt tilbake til lilleguttfinalen mellom Strømsgodset og Mjøndalen i 1957!

Mest handler det selvsagt om storhetstiden og æraen på 60 og 70-tallet. Om storseierne på Marienlyst. Om triumfene og ikke minst kampene i Europa mot storheter som Leeds United, Liverpool, Arsenal og Nantes.

Og så får vi en gang for alle oppklart om Steinar fikk tilbud om å erstatte selveste Johan Cruyff i Ajax. Rune Marthinsen er nemlig av den oppfatning. Og Steinar avslører at Bayern München kom på banen en gang på 70-tallet, men tyskerne klarte aldri å lokke spisslegenden bort fra Drammen. Steinar forteller også om den gangen han var ønsket som kicker i Houston. En artig liten historie.

Steinar og gutta etterlot seg en kulturarv som alle i klubben forsøker å forvalte og føre videre på best mulig måte. Deres fremganger har på mange måter formet identiteten til Strømsgodset. Derfor er det stort å høre historiene til Steinar i denne episoden av Godset-podden.

Det blir også tid til nåtid og situasjonen til Strømsgodset. Steinar Pettersen følger fremdeles meget godt med og har sine tanker om sesonginnspurten. Han ser dessuten klare likhetstrekk med hva som skjedde med laget i 1973. Den gangen endte det svært godt.

Hele sendingen ligger nå tilgjengelig i iTunes, SoundCloud og Spotify. Last ned enkeltepisoder eller gjør simpelthen som en rekke andre: Abonner og få varsel hver gang en ny episode er klar.

Annonse fra Eliteserien: