Thorsen til USA

Albert Thorsen (20) forlater Strømsgodset for denne gang for studier i Pittsburgh. Konnerud-gutten reiser over dammen etter søndagens kamp mot Aalesund.

Annonse:

Tidligere i år fikk Albert Thorsen tilbud om studieplass på idrettsstipend på University of Pittsburgh, et tilbud han i samråd med klubben har takket ja til. Her vil han studere business management, kombinert med spill for skolens collegelag Pittsburgh Panthers. 

Allerede da man hadde samtaler om Konnerud-guttens første proffkontrakt i fjor sommer var muligheten for å kombinere fotball og studier i USA et tema, og nå som det dukket opp et såpass godt tilbud til å gjøre nettopp dette ønsker ikke Strømsgodset å stå i veien for 20-åringens ønske.

Albert er Strømsgodset-spiller frem til overgangsvinduet åpner tirsdag 1. august. Det betyr at søndagens bortekamp mot Aalesund blir hans siste i SIF-drakt for denne gang.

- Først og fremst vil jeg tydeliggjøre at jeg ikke drar fordi jeg er misfornøyd med Godset, men at jeg har fått et et veldig bra tilbud, og en god mulighet til å kombinere fotball på høyt nivå og en god utdannelse, forteller Albert Thorsen.

Albert er også tydelig på at han setter pris på at klubben lar han få denne muligheten, til tross for at han har tatt steg som fotballspiller og fått mer og mer spilletid på A-laget.

Han takker også både klubb og hovedtrener Jørgen Isnes, som til tross for at man den siste tiden har vært kjent med ungguttens valg, har gitt han mye spilletid i Eliteserien.

- Godset og trenerteamet har gitt meg muligheter, og fortsatt jobbet for å utvikle meg som spiller selv om jeg snart drar. Det hadde jeg egentlig ikke forventet, forteller Thorsen.

Albert forteller mer om valget i Drammens Tidende: Albert (20) forlater klubb og hjemby for å prøve seg i USA: – Et sjeldent godt tilbud

Leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo lovpriser utviklingen 20-åringen fra Konnerud har hatt i år, og skulle gjerne sett han med videre i Strømsgodset.

- Albert har hatt en god utvikling det siste året, og vi skulle gjerne hatt han med videre, men når Albert ønsket å ta denne muligheten ønsket vi ikke å stå i veien for ham, forteller Flo.

Samtidig er begge parter enige om at døren er åpen for en retur til Strømsgodset. I tillegg til studiene vil Albert være en del av et godt fotballmiljø hvor han kan ta nye steg som spiller, og planen er at Albert skal trene med oss når han er ferdig med det første studieåret i Pittsburgh.

- Selv om Albert nå reiser til USA så kommer vi til å fortsette å holde dialogen med hverandre. Hvis han ønsker å komme hjem igjen vil døren fortsatt være åpen for Albert i Strømsgodset, avslutter Flo.

Vi ønsker Albert lykke til i Pittsburgh, og håper å se han tilbake i SIF-drakt i fremtiden!

Annonse fra Eliteserien: