Therkelsen forlenger kontrakten

Jonas Torrissen Therkelsen (19) har forlenget kontrakten med Strømsgodset ut 2025-sesongen.

Annonse:

- Det føles veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med alt som gjøres her, med troppen, det nye trenerteamet, supporterne og engasjementet rundt klubben. Jeg har veldig tro på det vi jobber med, og jeg tror kan få en veldig bra sesong, sier 19-åringen etter å ha skrevet under på sin nye treårskontrakt med Strømsgodset.

Se hele intervjuet på YouTube eller her:

- Jonas har fått tillit i treningskampene, og tatt de mulighetene han har fått på en svært god måte. Han har hatt stor utvikling siden vi skrev kontrakt sist, og har gjort seg fortjent til en forlenget og oppgradert kontrakt, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo.

Så sent som i oktober i fjor fikk Jonas Therkelsen sin eliteseriedebut da han kom inn ved pause borte mot Vålerenga, og en snau uke senere skrev han sin aller første proffkontrakt med Strømsgodset. I samme periode var han også en nøkkelspiller for Team SIF som rykket opp til PostNord-ligaen.

I sesongens siste serierunde fikk han sin første eliteseriekamp fra start da han ble kastet inn i elleveren mot Bodø/Glimt på Marienlyst. Midtbanespilleren kom svært godt fra det, og var til og med involvert i begge våre scoringer - nest sist på den første og tredje sist på den andre.

Senere samme kveld ble han også tatt ut til sin første landslagssamling da han fikk plass på U20-landslaget. Nå i mars har han vært på ny samling med det samme landslaget, der han blant annet noterte seg for to målgivende i 4-0-seieren over Romania.

I årets oppkjøring har Therkelsen fått mye tillit fra vår nye hovedtrener Jørgen Isnes - og den tilliten har han tatt imot med begge hender. Allerede i første treningskamp mot Fredrikstad var han kanskje vår beste spiller, og i 3-2-seieren over Viking på Marbella scoret han sitt første mål for A-laget etter et flott soloraid.

- Jeg er veldig takknemlig for den tilliten jeg har fått, og jeg føler at jeg har tatt de sjansene jeg har fått bra. Det å spille med spillere som Stengel, Valsvik og alle de gode spillerne i klubben rundt seg gjør det lett for meg å være god også. Jeg er veldig fornøyd med hvordan oppkjøringen har vært.

Nå er vår nye nummer 22 klar for å ta opp kampen om en plass på laget og spille jevnlig A-lagsfotball.

- Det er tøff konkurranse om plassene på laget, og det vil det alltid være. Det handler om å gjøre det beste ut av det, og prestere så godt som mulig når man får sjansen, så blir det forhåpentligvis mye spilletid.

- Har du satt deg noe mål for sesongen?

- Nei, egentlig ikke. Men jeg har tenkt at jeg har lyst til å bidra mer med målpoeng. Være mer med offensivt og få flere scoringer og målgivende.

Vi gratulerer Jonas Therkelsen med ny kontrakt!

IMG_5893.jpg
 

 

Annonse fra Eliteserien: