Therkelsen er årets unge spiller

Mangeårig samarbeidspartner Aass Bryggeri har kåret Jonas Torrissen Therkelsen (20) til årets unge spiller i Strømsgodset. Gratulerer så mye!

Annonse:

Tradisjonen tro setter Strømsgodsets lojale samarbeidspartner Aass Bryggeri hvert år opp en pris til årets unge spiller i klubben. Utmerkelsen går til den unggutten som har tatt størst steg og vist mest fremgang i A-stallen gjennom sesongen.

Årets pris går til Jonas Torrissen Therkelsen. Jonas fikk utdelt prisen sammen med en sjekk på 20.000,- fra Aass Bryggeri før kampstart i serieavslutningen mot Brann forrige helg, og på klubbens avslutningsmiddag i etterkant.

- Det er en hyggelig bekreftelse å få. Det er mange gode spillere som har fått denne prisen før meg, så jeg er takknemlig og stolt over å få denne prisen, sier Therkelsen selv om utmerkelsen.

Han retter en stor takk til klubb, støtteapparat og lagkamerater, og peker spesielt på et godt utviklingsmiljø i Strømsgodset som en stor grunn til at han har tatt steg gjennom årets sesong.

- Jeg gleder meg til å komme på trening hver dag, og alt er tilrettelagt for at det skal være lett å utvikle seg, sier han, og peker på alt fra jobben som gjøres på treningsfeltet til maten som serveres spillerne.

- Det er god stemning, godt opplegg, gode økter og gode kokker. Man kan stå igjen med trenere så lenge man vil etter fellestreningene. Jeg føler virkelig at alt er opp til meg, og at jeg må ta denne sjansen og bruke det så godt jeg kan. Her er det ingen andre enn meg selv jeg kan skylde på hvis jeg ikke får det til.

20-åringen trekker også frem kulturen i spillergruppa som en årsak til sin egen utvikling.

- Helt siden jeg kom opp hit i fjor har det vært fint å ha de etablerte spillerne som hjelp. De «pusher» meg og stiller krav til meg. Det nytter aldri å spille på 80% på trening, og da blir man satt på plass. Det setter jeg pris på, fortsetter han.

IMG_0885.jpg

Kun fem med flere kamper

Etter å ha debutert i Eliteserien og signert sin aller første proffkontrakt i oktober i fjor, har Jonas fått et lite gjennombrudd i årets sesong. Den unge midtbanespilleren har vært på banen i 29 av 34 kamper i årets sesong.

Det betyr at det faktisk kun er Viljar Myhra, Gustav Valsvik, Fredrik Kristensen Dahl, Herman Stengel og Marcus Mehnert som kan notere flere kamper for Strømsgodset enn Jonas Therkelsen i 2023. 

Av disse kampene har han vært i startelleveren ti ganger, derav åtte i Eliteserien. Tre av disse kom i siste del av sesongen, der han spilte fra start både i 1-0-seieren borte mot Tromsø, 3-1-seieren borte mot Rosenborg og 3-0-seieren hjemme mot Brann.

- Det var ekstremt stort å spille disse kampene, og jeg mener avslutningen på sesongen viser hvilket nivå vi har på vårt beste. Jeg har troen på at vi ved å bygge videre på det og ha en god oppkjøring kan ta nye steg.

- For min egen del har det blitt mye mer spilletid enn i fjor, og jeg føler det går riktig vei. Jeg føler også jeg gradvis tar mer plass og ansvar i laget.

Nå ser han frem mot 2024-sesongen, hvor han har en klar målsetting om å ta nye steg og bidra i enda større grad - spesielt foran mål:

- Jeg vet jeg har mer å gi, og neste sesong skal jeg bidra med flere målpoeng.

Vi gratulerer Jonas Torrissen Therkelsen med prisen som årets unge spiller i Strømsgodset!

Vinnere av prisen år for år:
2016: Tokmac Nguen
2017: Andreas Hoven
2018: Morten Sætra
2019: Johan Hove
2020: Sondre Fosnæss Hanssen
2021: Tobias Fjeld Gulliksen
2022: Albert Palmberg Thorsen
2023: Jonas Torrissen Therkelsen

Annonse fra Eliteserien: