Fullt fokus på hverdagen

Johan Hove fikk sin Godset-debut på Lerkendal sist helg. Det neste er hjemmedebuten – men 17-åringen selv er mest opptatt av hvordan han skal bli en bedre spiller.

Annonse:
Midtbanetalentet har funnet seg godt til rette i Drammen etter sommerens overgang fra Sogndal – både på og utenfor banen. 

- Jeg er blitt tatt godt i mot og godt vare på. Det er masse greie folk her, sier Johan Hove.

I sin første kamp for Team SIF presenterte han seg med å lime ballen i krysset fra distanse. Johan har levert to gode kamper for rekruttlaget, og søndag kveld fikk han også sin debut for Godset i Eliteserien. 17-åringen spilte de siste 15 minuttene som innbytter for Herman Stengel.

- Moro å få tillit og bli kastet ut i det. Synd det ikke ble poeng, men fint å få unnagjort debuten så raskt. Jeg følte jeg kom fint inn i det, sier Johan.

Johan Hove og Pelle byttes inn mot RBK.
Johan Hove og Pelle byttes inn mot RBK.

Lærevillig unggutt

Nå venter hjemmedebuten på Marienlyst. Kanskje kommer den mot Tromsø allerede lørdag? Johan stresser uansett ikke nevneverdig med det. Han har i det hele tatt lite fokus på den type ting.

For Johan handler det om å jobbe målrettet og dedikert med utvikling.

- Jeg tenker mest på hverdagen, at jeg lærer noe og blir en bedre spiller. Jeg ønsker å komme enda mer inn i spillestilen og slippe meg mer løs. Jeg har enda mer å gå på, sier den reflekterte unggutten.

Johan Hove har definitive kvaliteter til å bekle en indreløperrolle i Bjørn Petter Ingebretsen sitt 4-3-3-system og det ser ut til at det er der han vurderes som mest aktuell nå.

Etter debuten uttalte sågar BP til Drammens Tidende at Johan minner ham mye om Iver Fossum. I det legger han løpskapasiteten, fotballforståelsen og evnen til å gjøre enkle valg til det beste for laget.

Et godt inntrykk

BP er strålende fornøyd med 17-åringens inntreden i gruppa.

- Johan har sklidd fint inn og gjort et veldig godt inntrykk på oss. Han har allerede nivået inne og jobber hardt på trening hver dag. En voksen spiller for alderen, sier hovedtreneren.

Han forteller videre at Johan Hove har gjort seg fortjent til debuten og viktigheten av at han gradvis får kjenne på nivået og utvikle seg gjennom det.

Johan Hove merker forskjell på treningshverdagen her i Godset kontra den han opplevde i Sogndal. 

- Det er annerledes fokus på trening og andre typer øvelser. Det er litt uvant, men det passer meg bra. En av grunnene til at jeg kom hit er spillestilen og jeg føler selv jeg har noe å bidra med, sier Johan.

Denne uka ble det også klart at han får en god kamerat til Drammen neste sesong. Halldor Stenevik fra Brann spiller på samme U-landslag som Johan og de har tilbrakt mye tid sammen. Johan er ikke i tvil om at Halldor vil passe fint inn i Godset og han ser frem til at bergenseren er på plass.

Annonse fra Eliteserien: