Teambuilding for SIF-jentene

Strømsgodsets damelag kjørte sin egen variant av Amazing Race i Drammen sist helg.

Annonse:

Hvis du var på handletur på lørdag, så lurte du kanskje på denne store gruppen jenter med farger i ansiktet og med blå SIF-uniform? Bakgrunnen for dette var at jentene skulle utfordres utenfor banen denne helgen: Amazing Race 2020 for SIF TF damer var i gang.

SIF jentene er sammen svært ofte, men det er jo stort sett i forbindelse med treninger, kamper eller dugnader på Marienlyst under A-kampene for gutta. Denne lørdagen i september var målet å bli kjent med andre egenskaper hos hverandre enn de som vanligvis står i fokus.

Fotballutrykk om teknikk og taktikk var byttet ut med “kreativitet”, “tenk utenfor boksen”, “lederegenskaper” da Godset-jentene for en gang skyld ikke skulle tilbringe 120 minutter på kunstgresset med ball, men heller skulle bevege seg lagvis gjennom by og skog med ulike utfordringer på programmet.

Jentene som var delt i tre store grupper med røde, gule eller grønne farger i ansiktet, avhengig av hvilket lag de tilhørte, skulle bevege seg rundt i byen. Ingen visste hvor du skulle, men utstyrt med telt, liggeunderlag og med beskjed om å lese seg opp på "hvordan overleve i naturen” var det nok mange av jentene som hadde litt varierende tanker om hva de skulle oppleve.

De fikk ikke vite mer enn hvor de skulle bevege seg til neste post. Turen gikk fra post til post fra Gulskogen-banen til Bragernes og Strømsø Torg, Marienlyst Stadion, Gulskogen senter, Pukerudlinna, Konnerud, Stordammen og til slutt SIF-hytta.

Oppgaver som det å polstre et egg slik at det kan slippes fra flere meters høyde mot asfalten, løse bildegåter fra melkekartonger, matte-gåter med mer. Spillerne fikk også minikurs av gode instruktører i sporter som frisbeegolf og orientering, med etterfølgende konkurranser.

De hardeste fysiske utfordringene var nok løp fra Gulskogen langs elva ned til “Fisken”, og ikke minst opp Pukerudlinna. Det var nok mange av de som vanligvis kjemper seg opp Pukerudlinna med blikket letende etter neste hundremetersmerke, som stusset når de fikk se en horde av blåkledde med grønne, gule eller rød farger i ansiktet komme etter seg, med en hammer i hånda! Hammeren skulle brukes til en oppgave som ventet på dem på toppen, og skulle gjennomføres mens pulsen var på det høyeste.

Fotballferdighetene ble utfordret i straffesparkkonkurranse på Gulskogen og triksekonkurranser utenfor Gulskogen senter.

Teamkonkurransen ble avsluttet med å sette opp telt på tid på Stordammen, og gleden var stor da det så ble avslørt at dusj og senger ventet på dem og ikke overnatting ute i naturen. Etter 12 timer med intens aktivitet var nok sengen ekstra god. Ekstra god var den nok for de «grønne», som kunne legge seg med en gullmedalje rundt halsen.

Annonse fra Eliteserien: