Tapte på Lerkendal

Vi ga Rosenborg kamp på Lerkendal, men måtte til slutt gi tapt. Mos Abdellaoue (2) og Tokmac Nguen scoret våre mål i kampen som endte 4-3 til hjemmelaget.

Det ble en svært målrik affære på Lerkendal søndag kveld, som til slutt endte med hele sju scoringer. Dessverre bare tre av dem til oss, og dermed ble det null poeng i bagasjen hjem til Drammen.

Vi reduserte tre ganger, både til 2-1, 3-2 og til slutt 4-3, men fikk aldri utligningen til tross for at vi kjempet hardt i 90 minutter.

Se høydepunktene her:

Jebali i sentrum i 1. omgang

Rosenborgs nysignering Issam Jebali åpnet scoringsballet på vakkert vis etter 22 minutter. Tunisieren fikk gå altfor upresset mot mål, og fra omkring 25 meter banket han ballen i nettet.

Etter noen halvsjanser begge veier, doblet deretter hjemmelaget ledelsen fem minutter før pause. Igjen var Jebali involvert, da han på flott vis spilte frem Birger Meling på løp inn i boksen. Rosenborg-backen satte ballen kontant i det nærmeste hjørnet på første touch og økte ledelsen til 2-0.

Mos åpnet målkontoen

Vi slo imidlertid tilbake bare tre minutter senere. Etter flott forarbeid av Jonathan Parr, Eirik Ulland Andersen og Tokmac Nguen fikk Mos Abdellaoue pirket ballen i nettet.

Det var Mos sin første eliteseriescoring for Strømsgodset, og sørget for at vi gikk i garderoben med nytent håp halvveis.

Det håpet ble dog redusert bare fem minutter ut i 2. omgang. En retur fra Espen Bugge Pettersen havnet i beina på Nicklas Bendtner, og dansken hadde få problemer med å sette inn 3-1.

Nye reduseringer fra Tokmac og Mos

Snaue ti minutter senere utlignet vi nok en gang, denne gangen ved Tokmac Nguen. Tokmac mottok ballen fra Eirik Ulland Andersen i midtsirkelen, før han fikk gå og gå mot Rosenborgs mål, før han fra 20 meter bredsidet ballen i det lengste hjørnet.

Deretter gikk det ikke mer enn seks minutter før Rosenborg igjen var i en tomålsledelse. Mike Jensen ble spilt gjennom av Bendtner, rundet Bugge, og satte enkelt inn 4-2 på åpent mål fra fem meters hold.

Med et kvarter igjen av kampen gjorde vi så to bytter i jakten på å komme tilbake i kampen. Herman Stengel og Kristoffer Tokstad ble byttet ut, og ble erstattet av Johan Hove og Amahl Pellegrino.

17-åringen Johan Hove fikk dermed sin Strømsgodset-debut. Samtidig ble han den yngste med minutter for A-laget denne sesongen, et år og 113 dager yngre enn forrige yngstemann, Hasan Hüseyin Duman, var da han fikk sin A-lagsdebut mot Ranheim i juni.

Så til slutt, litt ut av ingenting i en kamp som virket å være avgjort, fikk vi litt ny spenning mot slutten da Mos scoret sitt andre.

Et hjørnespark fra Eirik Ulland Andersen ble slått inn i boks, og Mos fikk en fot på ballen før den gikk via både målscorer Meling og keeper André Hansen, og til slutt i nettmaskene.

Fikk aldri utligningen

I sluttminuttene presset vi på for utligning, men de store sjansene lot vente på seg.

Dermed endte det med 4-3-tap og null poeng i kveld, i en kamp der begge lag var hakket bedre offensivt enn defensivt, noe også resultatet tilsier.

Neste mulighet for poeng er førstkommende lørdag, når vi tar i mot Tromsø på Marienlyst. Den kampen har avspark 15:30.

Rosenborg - Strømsgodset 4-3 (2-1)
20. runde i Eliteserien, Lerkendal stadion, 16 519 tilskuere
Mål: 1-0 Issam Jebali (22.), 2-0 Birger Meling (40.), 2-1 Mustafa Abdellaoue (43.), 3-1 Nicklas Bendtner (50.), 3-2 Tokmac Nguen (59.), 4-2 Mike Jensen (66.), 4-3 Mustafa Abdellaoue (84.)
Gult kort: Lars Sætra (SIF)
Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF
Vårt lag (4-3-3): Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (k), Lars Sætra, Jonathan Parr - Herman Stengel, Henning Hauger, Eirik Ulland Andersen - Kristoffer Tokstad, Mustafa Abdellaoue, Tokmac Nguen.
Innbyttere: Amahl Pellegrino 16 min. for Kristoffer Tokstad og Johan Hove 16 min. for Herman Stengel.