Tap i hovedstaden

Vålerenga vant fullt fortjent 2-0 på Intility Arena i kveld.

Annonse:

Vålerenga tok ledelsen ved Osame Sahraoui snaue ti minutter før pause, før de doblet ledelsen etter et selvmål tre minutter på overtid av den første omgangen.

Hjemmelaget var også det beste laget i den første omgangen, og hadde flere muligheter før de fant veien til nettmaskene, og når vi ikke klarte å legge ordentlig press på dem i de siste 45 må vi reise hjem fra hovedstaden uten poeng i bagasjen.

Her er høydepunktene fra kampen.


Flere tidlige VIF-sjanser

Kampens første mulighet kom allerede etter sju minutter, da Matthías Vilhjálmsson headet like over mål. Samme skjebnen hadde Magnus Lekvens avslutning noen minutter etter, og like etter hadde Oldrup Jensen et forsøk rett utenfor.

Etter å ha sluppet til flere gode målsjanser i løpet av åpningskvarteret fikk vi samlet oss litt.

Moses Mawa hadde vår beste mulighet da han ble spilt gjennom i bakrom av Ipalibo Jack etter en halvtime, men avslutningen fra Moses gikk i tverrliggeren.

Vålerenga var imidlertid ikke noe dårlig, og få minutter senere sneiet Aron Dønnums avslutning fra skrått hold lengste stolpe.

VIF tok ledelsen

Så kom scoringen. Christian Dahle Borchgrevink slo inn fra høyre, og foran mål satte unggutten Osame Sahraoui inn sitt første eliteseriemål.

Tre minutter på overtid av den første omgangen fikk de så sin andre scoring. Et hjørnespark ble stusset i stolpen, før ballen traff Niklas Gunnarsson og gikk i nettet.

Tam 2. omgang

Vi løftet oss noe etter den svake 1. omgangen, men det ble aldri det helt store, og store deler av den andre omgangen var sjansefattig og lite underholdende for publikum og TV-seere.

Mot slutten av kampen fikk vi et par muligheter, først da Moses akkurat ikke nådde frem på et innlegg fra innbytter Tobias Gulliksen, og deretter da Johan Hove prøvde seg fra distanse.

Vi fikk derimot ikke truet VIF-målvakt Kristoffer Klaesson på noen av de mulighetene, og kampen ebbet ut med 2-0 på tavla.

Nå må vi bare nullstille – for heldigvis er det ikke lenge til neste mulighet til å kjempe om poeng. Allerede på onsdag venter Brann på Marienlyst.

Kampfakta
Vålerenga - Strømsgodset 2-0 (2-0)
10. runde i Eliteserien, Intility Arena
Mål: 1-0 Osame Sahraoui (36.), 2-0 Niklas Gunnarsson (45., selvmål)
Gule kort: Jonatan Tollås Nation og Fredrik Oldrup Jensen (VIF)
Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL

Asset 1 Asset 2
1
V. Myhra

26
L. Vilsvik
5
N. Gunnarsson
Goal 48'
70
S. Hanssen
14
N. Mickelson

8
J. Hove
42
I. Jack
Substituted out 67'
20
M. Maigaard
Substituted out 80'

11
K. Tokstad
Substituted out 75'
88
L. Salvesen
10
M. Mawa
Innbyttere
56
M. Fofana
17
T. Gulliksen
Substituted in 80'
92
K. Krasniqi
9
M. Mølvadgaard
Substituted in 67'
64
S. Pop
80
A. Nyhagen
40
M. Sætra
19
H. Stenevik
Substituted in 75'
Innbyttere
 • 56
  M. Fofana
 • 17
  T. Gulliksen
  Substituted in 80'
 • 92
  K. Krasniqi
 • 9
  M. Mølvadgaard
  Substituted in 67'
 • 64
  S. Pop
 • 80
  A. Nyhagen
 • 40
  M. Sætra
 • 19
  H. Stenevik
  Substituted in 75'

Annonse fra Eliteserien: