Tap på Nadderud

Strømsgodset gikk på sesongens første tap borte mot Stabæk. Se høydepunkter og reaksjoner her.

Strømsgodset var ubeseiret før møtet med Stabæk på Nadderud i kveld, mens vertene sto med en seier, to uavgjort og et tap.

Med skader på Parr, Vilsvik og Tchamba ute med skade måtte Herman Stengel vikariere på backplass. I tillegg fikk Janis Ikaunieks tilitt fra start med Jack ute med suspensjon.

Det var Strømsgodset som åpnet best de første minuttene anført av kaptein Mikkel Maigaard som kom til flere gode innlegg mot Moses og Salvesen på topp.

Etter snaue 20 minutter kom Godset til en god sjanse etter at Moses ble spilt fri av Nico og dro seg inn fra venstre. Ballen havnet i beina på Janis, men han klarte ikke stille inn skuddfoten og ballen gikk til side for mål.

Kort tid etter var det vertene som var farlig frempå i det Oliver Edvardsen klemte til utenfor 16-meteren, men skuddet ble mesterlig reddet av Viljar Myhra i Godsets mål.

To raske i mot

Inn mot halvtimen kom vertene mer med i kampen, men Viljar Myhra avverget scoring etter et par mesterlige redninger.

Men etter 34 minutter fikk hjemmelaget uttelling etter en god periode. Keeper Marcus Sandberg satte i gang en kontring som gikk via Oliver Edvardsen og videre til Kornelius Norman Hansen som satte ballen sikkert i lengste hjørnet.

Som om ikke det var nok sørget samme mann for å doble ledelsen få minutter senere etter det som må sies å være slett forsvarsspill av oss. Ballen ble kastet inn i feltet, før den fikk en sprett. Normann Hansen var først på ballen og vippet den over Myhra.

Godset startet godt, men det var altså hjemmelaget som gikk til pause med 2-0 ledelse.

Klarte ikke true Stabæk

Det var på ingen måter et resignert Godset-lag som entret banen i 2. omgang. Vi presset på for redusering, men Stabæk ville naturlignok forsvare ledelsen og lå kompakte bakover.

Ti minutter ut i omgangen kom Kristoffer Tokstad til en avslutning som siktet på lengste hjørnet, men Marcus Sandberg i Stabæks mål avverget forsøket.

I det 58. minutt gjorde Henrik et dobbeltbytte i det Sondre Fossnæs Hanssen erstattet Ari Leifsson og Marcus Mølvadgaard. Dermed trakk Johan Hove ned i forsvaret.

Dessverre klarte ikke Godset å skape de helt store sjansene på et hjemmelag som forsvarte seg godt.

I det siste kvarteret ble det skapt lite på Nadderud og hjemmelaget hadde tilsynelatende god kontroll. Dermed ender det 2-0 til Stabæk og Godset går dermed på sitt første tap for sesongen.

Kampene kommer tett og allerede på søndag er det duket for en ny hjemmekamp på Marienlyst. Da er det Kristiansund som gjester Drammen.