Surt tap på Lerkendal

Til tross for at vi lenge leverte en solid bortekamp, ble det til slutt 3-0-tap på Lerkendal i kveld.

Spesielt den første timen leverte vi en veldig god bortekamp på Lerkendal, der vi styrte mye av spillet, kom til et par gode sjanser, og nektet Rosenborg å skape sine.

Vi falt imidlertid noe den siste halvtimen, og når sjansene kom var hjemmelaget dødelig effektive. Pål André Helland, Kristoffer Zachariassen og Torgeir Børven scoret målene som gjorde at det til slutt endte 3-0 til Rosenborg.

God 1. omgang

Vår største målsjanse i den første omgangen kom allerede etter tolv minutter. Johan Hove vant ballen høyt i banen og spilte frem Lars-Jørgen Salvesen, men hans avslutning ble reddet av André Hansen.

Utover det hadde vi mye ball på Rosenborgs halvdel, og var samtidig svært gode i presspillet de gangene vi pådro oss brudd. Vi nektet dermed Rosenborg i store deler av den første omgangen å bygge opp sitt eget spill, og tillot dem å slippe til svært få målsjanser.

Utenom et innlegg der Mikkel Maigaard ikke fikk ordentlig dreis på sitt hodestøt, var Salvesens sjanse tidlig i omgangen vår eneste målsjanse før pause – og dermed sto det 0-0 til pause.

Nær scoring etter pause

Etter pause kom vi godt ut fra startblokkene, og kun to minutter ut i omgangen burde vi fått mer ut av situasjonen da vi kom med tre mot to mot Rosenborgs mål. Igjen ble Salvesen spilt frem av Hove, og foran mål forsøkte han å spille frem Moses Mawa, men pasningen ble blokkert før den nådde frem til Moses.

Etter en snau time fikk vi så ballen til Moses, da Mikkel Maigaard slo et frispark inn foran mål, men denne gangen gikk hans heading utenfor.

Like etter satte hjemmelaget innpå Pål André Helland og Emil Konradsen Ceide. Mens Ceide kun minutter senere kom til Rosenborgs beste sjanse så langt i kampen, der Viljar Myhra gjorde en god redning, var Helland sterkt involvert i at Rosenborg tok de tre poengene.

Rosenborg effektive

Etter 68 minutter stanget han kampens første scoring etter innlegg fra Gjermund Åsen, og sendte dermed hjemmelaget i ledelsen 1-0.

Vi forsøkte å jage utligning i minuttene etter, men i stedet var det Rosenborg som skulle få både to og tre i sluttminuttene.

Først scoret Kristoffer Zachariassen fra skrått hold etter hjørnespark fra Helland snaue ti minutter før slutt, før Torgeir Børven på overtid headet inn et frispark fra samme mann, og dermed fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Et resultat å revansjere, samtidig som det er mye positivt å ta med seg fra dagens kamp inn mot onsdagens rivaloppgjør mot MIF. Både i presspillet og med ball i laget har vi tatt steg i riktig retning i de to siste kampene, og på onsdag skal vi ta flere steg i samme retning – og ta tre poeng mot erkerivalen i brunt.

Rosenborg - Godset 3-0 (0-0)

7. runde i Eliteserien, Lerkendal stadion
Mål: 1-0 Pål André Helland (68.), 2-0 Kristoffer Zachariassen (81.), 3-0 Torgeir Børven (90.)
Gule kort: Kristoffer Zachariassen (RBK), Jonathan Parr og Ipalibo Jack (SIF)
Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF