Tap på Åråsen

Kristoffer Tokstads redusering et kvarter før slutt var ikke nok. LSK vant 2-1 i kveldens kamp på Åråsen etter to kjappe scoringer like før pause.

Den siste kampen for vår del før Eliteseriens sommerpause endte med 2-1-tap for Lillestrøm på Åråsen. Arnór Smárason scoret målene for hjemmelaget, begge i sluttminuttene av 1. omgang, mens vårt mål ble scoret av Kristoffer Tokstad et kvarter før slutt.

Den reduseringen ga oss et tent håp, og vi jagde utligning i sluttminuttene, men uten hell – og dermed må vi reise hjem til Drammen uten poeng.

Det var imidlertid lite å skrive hjem om fra 1. omgang, spesielt fra første halvdel. Lillestrøm var det førende laget, mens vi sto dypt med hele laget – dog uten å slippe til noe særlig av målsjanser.

Det åpnet seg mer de siste ti minuttene, da LSK fikk et par halvsjanser, mens Mos kom til avslutning etter en bakromspasning fra Muhamed Keita.

To kjappe fra Smárason og LSK

Tre minutter før pause tok så Lillestrøm ledelsen. Et langt utspill fra målvakt Marko Marić endte først i at Daniel Gustafsson kom til en god mulighet med hodet, men Viljar Myhra fikk slått ballen til side.

Hjemmelaget ga seg imidlertid ikke der. Først banket Aleksander Melgalvis til, der Myhra gjorde en svært god redning, men på returen kom Arnór Smárason seg inn foran Jakob Glesnes, og skled inn kampens første mål.

Et drøyt minutt på overtid av omgangen ble ledelsen så doblet av samme mann. Hjemmelaget bet seg fast høyt på vår halvdel, og til slutt landet ballen hos Smárason like utenfor feltet. Han hamret til, og sendte ballen via hansken til Viljar Myhra og ned i hjørnet.

Den andre omgangen startet omtrent like sjansefattig som den første, men vi fikk etablert laget betydelig høyere i banen etter pause, noe som gjorde at vi i større grad fikk truet LSK-forsvaret.

Tokstad reduserte

Etter 73 minutter ga vi omsider kampen ny spenning da Kristoffer Tokstad lirket inn reduseringen. Etter innlegg fra Lars Vilsvik kom Tokstad seg fri fra markeringen, og fra fem meter hadde han få problemer med å styre ballen i det lengste hjørnet.

Noen minutter senere var vi nære utligning da Herman Stengel prøvde seg på frispark fra drøye 20 meter. Dessverre gikk forsøket like utenfor stolpen.

Vi fortsatte å jage utligning i sluttminuttene, men uten å makte å skape det helt store.

Noe som derimot er verdt å nevne er at unggutten Mustapha Fofana i kveld fikk sin eliteseriedebut. 18-åringen kom inn for Martin Spelmann etter 85 minutter.

Mustapha Fofana
Mustapha Fofana debuterte for A-laget i mai og fikk proffkontrakt i juni. I kveldens kamp mot Lillestrøm fikk 18-åringen sin debut i Eliteserien.

Nå venter en tre uker lang pause i Eliteserien, før vi tar i mot Bodø/Glimt hjemme på Marienlyst i vår neste kamp. Den spilles mandag 5. august klokken 19.

Kampfakta
Lillestrøm - Strømsgodset 2-1 (2-0)

15. runde i Eliteserien, Åråsen stadion, 4 337 tilskuere
Mål: 1-0 Arnór Smárason (42.), 2-0 Arnór Smárason (45.), 2-1 Kristoffer Tokstad (73.)
Gule kort: Alex Dyer (LSK) og Kristoffer Tokstad (SIF)
Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar