Tap mot Tromsø

Eirik Ulland Andersen scoret to, men det holdt ikke til poeng mot Tromsø, som vant 4-2 på Marienlyst.

Det startet godt, men ble til slutt en blytung aften på Marienlyst da Tromsø til slutt vant 4-2. Eirik Ulland Andersen ga oss først ledelsen på frispark, før Tromsø snudde kampen og dermed var i ledelsen halvveis. Deretter utlignet Eirik med et nytt frispark, før Tromsø scoret både sitt tredje og fjerde i løpet av den siste halvtimen.

Før den første scoringen var det egentlig ingen nevneverdige sjanser. Det nærmeste var da Amahl ble revet i shortsen på vei opp i feltet, og kanskje skulle hatt straffespark.

Midtveis i omgangen fikk vi så frispark da Tokmac Nguen ble felt på 20 meter. Eirik Ulland Andersens forsøk var på ingen måte utagbart, men Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn glapp ballen i eget mål.

Etter en snau halvtime utlignet så Tromsø. Mikael Norø Ingebrigtsen ble spilt frem, og forsøkte seg fra skrått hold. Ballen gikk mellom beina på Pål Vestly Heigre og i nettet.

Og drøye fem minutter senere var kampen snudd, da gjestene fikk straffespark. Fra krittmerket var Robert Taylor sikker.

Vår første ordentlige sjanse kom noen minutter etter pause da Jakob Glesnes fikk en fot på et frispark, men Kongshavn hadde få problemer med å redde avslutningen.

Ny frisparkscoring, men uten nytte

Fem minutter etter pause slo vi deretter tilbake, nok en gang på et frispark fra Eirik Ulland Andersen. Denne gangen med litt bedre presisjon, og Kongshavn fikk kun forlenget ballen videre inn i det nærmeste hjørnet.

Rett etter utligningen var det noen minutter der det så ut som vi skulle ta grep om kampen, men slik ble det ikke.

I stedet tok Tromsø ledelsen på ny etter en drøy time da Jostein Gundersen stanget et hjørnespark i nettet. Målfeiringen ble noe utsatt da assistentdommeren hevet flagget, men etter diskusjon med hoveddommeren ble konklusjonen at målet skulle godkjennes.

Tolv minutter før slutt punkterte deretter innbytter Onni Valakari kampen. Etter innlegg fra Gjermund Åsen satte Valakari ballen i det lengste hjørnet, og fastsatte resultatet til 2-4.

Kampfakta
Strømsgodset - Tromsø 2-4 (1-2)
21. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 5 463 tilskuere
Mål: 1-0 Eirik Ulland Andersen (22.), 1-1 Mikael Norø Ingebrigtsen (29.), 1-2 Robert Taylor (36., str.), 2-2 Eirik Ulland Andersen (50.), 2-3 Jostein Gundersen (63.), 2-4 Onni Valakari (78.)
Gule kort: Tokmac Nguen, Jakob Glesnes, Kristoffer Tokstad (SIF) og Gjermund Åsen (TIL)
Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, IL Valder
Vårt lag (4-3-3): Pål Vestly Heigre - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (k), Lars Sætra, Jonathan Parr - Herman Stengel, Henning Hauger, Eirik Ulland Andersen - Amahl Pellegrino, Mustafa Abdellaoue, Tokmac Nguen.
Innbyttere: Marcus Pedersen 45 min. for Mustafa Abdellaoue, Kristoffer Tokstad 16 min. for Amahl Pellegrino og Francisco Júnior 12 min. for Tokmac Nguen