Tap mot Stabæk

Stabæk vant 2-0 på Marienlyst.

Kveldens viktige kamp mot Stabæk på Marienlyst endte i antiklimaks. Etter at gjestene tok ledelsen etter 14 minutter, doblet Luc Kassi ledelsen og nærmest punkterte kampen ni minutter før slutt.

Dermed ligger vi fortsatt nederst på tabellen.

Brant straffe før ledermålet

Det kunne imidlertid sett annerledes ut, for allerede etter seks minutter fikk vi straffespark. Muhamed Keita var hissig i gjenvinningsspillet etter eget balltap, før han tok med seg ballen inn i Stabæks 16-meter og ble felt.

Dessverre ble Amahl Pellegrinos forsøk reddet av Marcus Sandberg.

Etter et snaut kvarter tok så i stedet Stabæk ledelsen. Andreas Hanche-Olsen slo inn fra høyre, og midt i feltet fikk Ola Brynhildsen god plass til å bredside ballen i det lengste hjørnet.

Vi måtte så vente til det kun var igjen fem minutter av 1. omgang da vi fikk vår neste store mulighet. Etter fine kombinasjoner mellom Kristoffer Tokstad og Muhamed Keita slo førstnevnte inn foran mål. Pellegrino vant hodeduellen i feltet, men klarte ikke presse ballen under tverrliggeren.

Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 1-0 til Stabæk halvveis.

Store sjanser etter pause

Vi kom ut betydelig bedre etter pause, og i første halvdel av andre omgang hadde vi et godt trykk mot Stabæk-målet.

Først fikk vi en enorm dobbeltmulighet på en overgang etter et Stabæk-hjørnespark etter en times spill. Amahl Pellegrino plukket opp andreballen, og ga ballen videre til Kristoffer Tokstad i full fart. Han spilte videre til Mounir Hamoud, som deretter la videre til han som startet overgangen. Avslutningen fra Pellegrino ble dessverre mesterlig reddet av Marcus Sandberg – før Kristoffer Tokstad satte returen i aluminiumet.

Ti minutter senere var det nære nok en gang da Mos, som kom inn for Keita noen minutter tidligere, fikk en fot på et innlegg fra Tokstad. Dessverre fikk han bare stusset ballen videre inn i feltet, der ingen kom på ballen og fikk gitt den nødvendige touchen til å sørge for utligning.

Stabæk doblet ledelsen

Ni minutter før slutt kom så altså scoringen som så å si punkterte kampen. En god ball fra Emil Bohinen sørget plutselig for at Luc Kassi kom én mot én mot Viljar Myhra, og til tross for et heroisk blokkeringsforsøk fra Mounir Hamoud, fikk Stabæk-spilleren chippet ballen over Myhra og i mål.

Vi fortsatte å jage mot Stabæk-målet etter den andre scoringen, men fikk verken presset frem en redusering eller de største målsjansene.

Den største muligheten vi fikk etter 2-0-målet var da et innlegg fant hodet til Johan Hove godt inne i overtiden, men headingen gikk utenfor målene.

Dermed endte det 2-0 til Stabæk på Marienlyst. Det gjør at de klatrer opp til 13. plass, fire poeng foran oss. Mellom der ligger Sarpsborg 08 og Mjøndalen, henholdsvis to og tre poeng foran oss.

Strømsgodset - Stabæk 0-2 (0-1)