Tap mot Dynamo Kiev

Dynamo Kiev vant 3-0 i torsdagens treningskamp i Belek.

Strømsgodset gjorde to endringer i startoppstillingen fra 5-2-seieren over danske Hobro i årets første treningskamp, der Kristoffer Tokstad og Moses Mawa erstattet Johan Hove og Marcus Mølvadgaard. Johan skulle i utgangspunktet startet dagens oppgjør, men måtte stå over grunnet sykdom, og ble dermed erstattet av Herman Stengel.

To seire på to treningskamper i Tyrkia ble det derimot ikke, for god ukrainsk motstand ble tøft for det relativt unge Godset-mannskapet.

Begge lag hadde imidlertid store sjanser til å ta initiativet i kampen før Dynamo gjorde det like før pause. Dynamo noterte seg for kampens første av flere stolpetreff etter et kvarters tid, mens Moses Mawa var nære ved å sende oss i ledelsen kun sekunder senere.

Moses traff stolpen – Dynamo tok ledelsen

Etter en halvtime var Moses så på farten igjen, og denne gangen var det vi som traff aluminiumet. Returen fra prøvespiller Janis Ikaunieks ble reddet på streken.

I det vi nærmet oss pause økte så frekvensen på Dynamos målsjanser, og tre minutter før hvilen kom ledermålet. En observant Carlos de Pena registrerte at Viljar Myhra sto langt ute da han skulle ta et frispark fra midtbanen, og banket til mot mål. Med hjelp av god medvind gikk ballen over vår sisteskanse og i nettet.

I pausen gjorde vi tre bytter, der Kristoffer Tokstad, Moses Mawa og unggutten Sondre Fosnæss Hanssen ble erstattet av Lars Vilsvik, Marcus Mølvadgaard og debutant Niklas Gunnarsson, som ankom Tyrkia på tirsdag etter at han ble Godset-klar mandag.

Nye stolpetreff etter pause

Begge lag hadde noen muligheter hver i første halvdel av 2. omgang, før vi var fryktelig nær utligning da vi noterte vårt andre og tredje stolpetreff i kampen tjue minutter før slutt. Først ved Janis Ikaunieks, deretter Marcus Mølvadgaard som banket til på hel volley – men begge to måtte se ballen gå i metallet og ut igjen.

Like etter ble Lars-Jørgen Salvesen spilt gjennom, men hans avslutning ble godt reddet av Dynamos målvakt.

Få minutter senere kom Dynamos andre scoring. Viljar Myhra feilberegnet et hjørnespark, og ballen havnet på bakre, der venstreback Vitalij Mykolenko nokså upresset doblet ledelsen med pannebrasken.

Åtte minutter før slutt kom den endelige spikeren i kista da Serhij Sydortsjuk økte ledelsen til 3-0 etter godt utførte kombinasjoner i vår boks. Etter hvert havnet ballen hos Sydortsjuk på 16 meter, og den ukrainske landslagsspilleren satte ballen kontant ned i det lengste hjørnet.

Reiser hjem lørdag

Det ble også sluttresultatet. Tap til tross, så fikk vi en god test mot et ballsikkert lag, som også ga oss dårligere tid med ball i eget lag enn vi er vant til – og en referanse på hvor vi står i forhold til nivået til et lag som jevnlig deltar i europeisketurneringer.

Samtidig sto vi godt i mot i etablert spill, og var gode til å hindre Dynamo å skape målsjanser i den fasen av spillet.

Samtidig produserte vi i løpet av kampen fem store målsjanser selv, og burde ha fått med oss minst én, kanskje to scoringer – men sett over ett var Dynamo bedre enn oss i begge bokser – og slikt vinner man fotballkamper av.

Nå venter hjemreise fra årets første treningsleir lørdag kveld, før det blir en treningsuke på Gulskogen som rundes av med kamp mot fjorårets sølvvinner Bodø/Glimt i LSK-hallen. Etter det setter vi kursen for den spanske solkysten og årets andre treningsleir.

Kampfakta
Dynamo Kiev - Strømsgodset 3-0 (1-0)

Treningskamp, Gloria Sports Arena, Belek
Mål: 1-0 Carlos de Pena (42.), 2-0 Vitalij Mykolenko (75.), 3-0 Serhij Sydortsjuk (82.)
Gule kort: Et til Dynamo Kiev
Vårt lag: Viljar Myhra - Nico Mickelson (Kreshnik Krasniqi i 30 min.), Sondre Fosnæss Hanssen (Niklas Gunnarsson i 45 min.), Duplexe Tchamba, Jonathan Parr - Janis Ikaunieks (Alban Kadriu i 6 min.), Johan Hove, Herman Stengel - Kristoffer Tokstad (Lars Vilsvik i 45 min.), Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa (Marcus Mølvadgaard i 45 min.)